Кристалина Георгиева отива в Мизия

Кристалина Георгиева отива в Мизия | StandartNews.com

София. Еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева ще посети засегнатия от наводненията град Мизия.

Преди това тя ще бъде гост на редовното правителствено заседание на 13 август, от 10 часа, съобщиха от правителствената пресслужба.

Георгиева беше номинирана от служебното правителство за втори мандат като български еврокомисар, както и за вицепрезидент на Еврокомисията и представител за външната политика.

По-рано в Министерския съвет тя ще бъде приета от министър-председателя проф. Георги Близнашки и от вицепремиера Екатерина Захариева.

След това еврокомисарят ще отпътува за наводнения град Мизия заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, където ще се запознаят на място с нанесените щети от наводнението, с работата на екипите и с условията, при които са настанени евакуираните.

Междувременно в града продължава разчистването след тежкото наводнение. Остава заплахата от зарази. Седмици след наводнението улиците и дворовете на хората са пълни с трупове на загинали животни и мокра покъщнина. Пострадали след наводнението са повече от 500 домакинства. В града продължава да има нужда от доброволци, които да помагат за разчистването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай