Понеделник,

Криско смая Мая за Великден (ВИДЕО)

От: Администратор -
2331
Криско смая Мая за Великден (ВИДЕО)
A
A
A

Клипът на националната кампания "Великден за всеки" -„Дари празник на баба и дядо" е вече факт. В рекламното видео, публикуван в You Tube участват лицата на инициативата - Криско, Николина Чакърдъкова, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов и главният инициатор - омбудсманът Мая Манолова.

Националната кампания е под неин патронаж и е насочена към най-бедните членове на обществото ни– българските пенсионери.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. „Парите на хората ще се превърнат във ваучери, с които може да се пазарува в 5000 магазина в страна. Разпределението на средствата ще стане с подкрепата на местната власт и на БЧК", обясни по-рано днес Маноловав студиото на Нова телевизия.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е - Български червен кръст (БЧК)

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки" е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

"Великден за всеки" набира и доброволци, които да съдействат за дарителска акция на пакетирани хранителни продукти в най-големите хранителни вериги. Те ще бъдат раздадени в регионите с най-малко пари по сметката.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички