Криминално проявена упоила камикадзето на "Тракия"

Криминално проявена упоила камикадзето на "Тракия" | StandartNews.com

Пловдив. Шофьорът на цистерна, който бе задържан след бясно шофиране в насрещното по магистрала "Тракия", е бил наистина упоен. Това съобщиха от полицията в Пловдив, където бе задържана жената, дрогирала Валери Върбанов.

Въпросната особа се казва Запрянка и се оказала стара познайница на полицията. Установено е, че на 20 септември малко след 16,30 часа в района на село Бяла река Валери я е качил на автостоп. На бензиностанция в Поповица той купил две кафета и 20 мин по-късно спрял камиона в района на 235-и километър, където двамата изпили кафетата.

След това водачът на цистерната изгубил съзнание и контрол над действията си. Около 19 часа той потеглил за Пловдив, откъдето се отправил към автомагистрала "Тракия" и при 119-и километър навлязъл в насрещното движение. Карал там половин час със скорост от 100 км/ч, преди три патрулки от Пазарджик да успеят да го спрат.

На следващия ден, след като се свестил, Валери установил, че му липсват личните документи, два мобилни телефона и 250 лева. За кражбата е заподозряна задържаната Запрянка. По всяка вероятност тя е сипала в кафето на шофьра силно упойващо вещество, след което го ограбила и оставила в безпомощно състояние на пътя, коментираха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай