Кралицата на "Мултигруп" с филм за Борис ІІІ. Бандерас става цар

Есента започва кастинг

Кралицата на "Мултигруп" с филм за Борис ІІІ. Бандерас става цар | StandartNews.com

Испанският секссимвол Антонио Бандерас може да изиграе ролята на цар Борис ІІІ в документален филм, продуциран не от кого да е, а от самата кралица на "Мултигруп" Дарина Павлова. Партньор в начинанието щял да й бъде Ави Лернер, собственик на продуцентските компании „Ню имидж“ и „Милениум филм“, които от години снимат в Киноцентъра в Бояна, пише "Уикенд".

Главният сценарист на лентата ще е чужденец. За филма спомена преди време самият Ави Лернер пред Антонио Бандерас. Тримата заедно, с тогавашната министърка на туризма Николина Ангелкова, разглеждаха изложбата на Пикасо в националната ни галерия в София.

Тогава продуцентът дори попита Бандерас: „Искаш ли да играеш царя?“. „Да!“-- отговори Бандерас. Но проектът все още е обвит в тайна.

Знае се, че в средата на септември предстои кастинг за български актьори, който ще бъде проведен от Дарина Павлова в „Ню Бояна“. Основното, на което ще се набляга във филма, е ролята, която изиграва цар Борис III за спасяването на българските евреи. Освен това ще бъдат показани и не много известни моменти от живота на монарха.

Преди време Ави Лернер, който е израелско-американски продуцент отбеляза, че цар Борис III наистина подкрепя евреите в България, но се оказва, че има доста повече хора, въвлечени в тази история и поради тази причина му се иска да покаже повече от тях, развивайки образите им във филма.

За по-голяма достоверност и за да засвидетелства уважението си, той се е срещнал и със Симеон Сакскобургготски. Филмът ще бъде заснет на английски език като за нашия пазар ще излезе с български субтитри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай