Кой е по-добър: "Звярът" на Байдън или Аурусът на Путин

Ето с какви екстри разполагат автомобилите на световните лидери

Кой е по-добър: "Звярът" на Байдън или Аурусът на Путин | StandartNews.com

Британският вестник Daily Mail сравнява автомобилите Cadillac и Aurus, с които президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин пристигнаха за преговори в Женева на 16 юни.

Байдън пристигна във Вила Ла Гранж с брониран кадилак на име "Звярът" на стойност 1,5 милиона долара. Автомобилът е оборудван с камери за нощно виждане, оръдия със сълзотворен газ и 20 см стоманена и керамична броня, които могат да издържат на взривове на бомби и огън от куршуми. Твърди се, че вратите на този автомобил тежат колкото вратите на Boeing 757.

Освен това в колата американският лидер разполага с вградена комуникационна система. Кадилакът е оборудван и с кислородна система  в случай на извънредна ситуация.

Задната част на колата, в която Байдън може да бъде с до четирима пътници, е отделена от водача чрез стъклена преграда - тя може да се спусне с едно натискане на копчето. На задните седалки има сателитен телефон с директна комуникация с вицепрезидента Камала Харис и Пентагона .

Резервоарът за гориво на Звяра е брониран, предпазна пяна предотвратява експлозия дори при директен удар.

"Руският президент може да се похвали и с уникална бронирана лимузина, в която пътниците са в безопасност дори под вода", пише Daily Mail. В същото време изданието има много по-малко информация за Aurus Senat, отколкото за Cadillac.

Съобщава се, че колата на Путин има 4,4-литров V8 двигател с 598 конски сили, хибридно задвижване и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Цената на обикновен Aurus е 18 милиона рубли, но според вестника колата на руския лидер се оценява на много по-голяма сума, пише Лента ру.

Путин пристигна с Аурус, "Звярът" докара Байдън

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай