Ковчег вместо бал за хубавата Теди

Ковчег вместо бал за хубавата Теди | StandartNews.com

Войняговци оплаква загиналите приятели, кметът помага за погребенията

Оцелелият в БМВ-то убиец и блъснатата линейка се бори за живота си

Цветя. Бели калии, рози, червени карамфили, положени до прекършено от смъртоносния сблъсък на две дърво, сред разпръснати калници, ламарини и едно яке. Зловещата картина стряска минаващите по пътя малко преди софийското село Войняговци. В четвъртък сутринта там приключва животът за 18-годишната абитуриентка Теодора и 26-годишния Цветан, след като беемвето, в което са се возили, се преобърнало и ударило в дърво. Предполага се, че причината за катастрофата е превишена скорост и хлъзгава настилка. Лекарският екип, който пристигнал да помогне, само констатирал смъртта на двамата младежи.

Единственият оцелял в мелето на пътя е 19-годишният им приятел. По зловеща ирония на съдбата той става жертва на пътен инцидент и втори път, минути по-късно, в линейката, която го транспортира. Червен форд се удря странично във возилото, като не се съобразява с включения звуков сигнал, на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска" в София. При сблъсъка са ранени шофьорът и лекар от линейката. Младият мъж пък се бори за живота си в "Пирогов".

___

Черен ще бъде този уикенд за жителите на софийското село Войняговци. В събота те изпращат в последния й път 18-годишната абитуриентка - красивата Теодора, а в неделя - 26-годишния Цветан. Жителите на селото са в шок.

"Сутринта в четвъртък Теодора дойде при мен и си купи кафе, поговорихме. Беше усмихната и щастлива, вълнуваше се за абитуриентския бал. Каза, че роклята й щяла да бъде с камъни Сваровски. После излязохме да изпушим по една цигара. Прекрасно момиче, не мога да повярвам, че я няма", казва през сълзи магазинерът консултант Мария. Тя сподели, че девойката

бързала, за да хване автобуса за София

Вероятно от спирката са я взели младежите с беемвето. Минути по-късно станал зверският сблъсък.

В петък селото бе потънало в скръб. Жителите му са шокирани от зверската катастрофа, отнела живота на двамата им млади съселяни - Теодора и Цветан.

"Не може да е вярно. Много добри младежи, познавам ги от деца. И родителите им са свестни хора. Нямам думи да кажа колко ни боли. Не мога да го проумея, защо се случва така, че да си отидат толкова млади хора? Каква е тази съдба?", бършеше сълзите си възрастна жена. Според жители на селото, родителите на Теодора били скромни и добри хора. Абитуриентката

имала сестра близначка, която се омъжила

и вече имала дете. Тя обаче не живеела във Войняговци. "Теди учеше в Техникума по фризьорство в София. Мило и слънчево дете", каза нейна съседка.

Цветан пък от известно време бил безработен. Момчето се ползвало с много добро име в селото, отзивчиво, готово винаги да помогне всекиму. "Родителите му са трудолюбиви хора - бащата е международен шофьор, а майката работи в София", разказаха съседи. Цецо имал и по-голяма сестра. Много често младежите се събирали на по кафе, но в селото твърдят, че не са гаджета. Към тях се присъединявал и 19-годишният им приятел, който често идвал с беемвето си от Световрачене.

Момчето, което два пъти избяга от смъртта

ден преди петък, 13-и, край Войняговци, все още е в тежко състояние, казват от "Пирогов". Той е приет в здравното заведение със съчетана травма на главата, гръдния кош и корема в шокова зала в тежко общо състояние. Според специалисти от спешната болница, водеща е коремната травма. Младият мъж е с разкъсване на черния дроб, което води до кръвоизлив в корема. Младежът има отлепване на жлъчния мехур, в резултат на удара, хематом, две счупени ребра и контузия на белия дроб, твърдят още от "Пирогов". Той е със счупване на долната челюст и кръвоизлив в мозъка.

Веднага, след като е приет, е опериран

като при интервенцията е извършена санация на коремната кухина, зашиване на черния дроб, за да бъде преустановено кървенето и е отстранен жлъчният мехур. "По-добре е спрямо вчера, но не може да се даде някаква категорична прогноза", признаха от "Пирогов".

Жители на Войняговци твърдят, че преди време на същото място, където стана зверската катастрофа, е имало друг подобен инцидент, отново отнел човешки живот. Кметството във Войняговци пък ще окаже финансова помощ на родителите на загиналите младежи за погребенията.

 

Втора катастрофа за ранения медик

Пострадалият при катастрофата в линейката 66-годишен лекар е с мозъчно сътресение и контузия на дясната тазобедрена става. Според запознати, за медика с инициали Г.В. това е втора катастрофа, когато е оказвал помощ при спешен инцидент. Първата е била преди 2 г.

Шофьорът на линейката, 61-годишният М.С., е с рани и контузии по лицето и носа, както и с леко изкълчване на дясната раменна става.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай