Кошлуков дава на прокурор синдика на TV7

Кошлуков дава на прокурор синдика на TV7 | StandartNews.com

София. Законът се нарушава драстично от синдика и определен съдия с фамилия Тодоров в Софийски градски съд. Това обяви изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Емил Кошлуков на специален брифинг.

Само преди ден той обяви, че заради синдика журналистите в двете медии не могат да си получат заплатите през последните два месеца. "Ще сезираме и главния прокурор за престъпление на длъжностно лице. Ще пишем и до ВСС за този съдия, който е одобрил този договор на синдика", каза Кошлуков.

Срещу TV7 бяха заведени искове от фирми, на които медията дължи пари. В резултат на това съдът назначи временен синдик в телевизиите. Ръководството на TV7 и NEWS7 обжалва решението. Според Кошлуков Апелативният съд се е произнесъл, че действително няма нужда от синдик в двете медии. Поради липсата на изпълнителен директор към онзи момент обаче, синдикът е оставен. След това започва серията от действия срещу телевизията, които според Кошлуков застрашават свободата на словото в България. Според Кошлуков TV7 разполага с наличности в своите сметки, с които може да изплати заплатите. Всеки опит за изтегляне на пари обаче среща запори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай