Корнелия Нинова празнува ЧРД без любимия си мъж

Синът й Рафи няма да успее да се върне от Америка за 52-ия рожден ден на майка си

Корнелия Нинова празнува ЧРД без любимия си мъж | StandartNews.com

Рожден ден без най-любимия си мъж ще празнува и тази година соцлидерът Корнелия Нинова. На 16 януари тя навършва 52 години. Но най-ценния за нея мъж – синът й Рафи, който е в Америка, няма да успее да се прибере в България за личния празник на майка си, съобщава „Ретро”. Примината са ограниченията заради пандемията от коронавирус.

В последните години Нинова получава честитките от него само по телефона. Досега разстоянието помежду им не ѝ тежало чак толкова, защото Рафаел успявал да присъства на семейната трапеза поне на Бъдни вечер и Коледа. За тазгодишните светли празници обаче не можал да се качи на самолета и да изненада родителите си. Корнелия не го била виждала на живо от месеци и мечтаела за момента, в който щели да се прегърнат, пише още „Ретро”.

Рафаел живее и работи в Ню Йорк. Той е финансов анализатор в една от най-старите инвестиционни банки в света "Голдман Сакс", която е финансов консултант на редица влиятелни компании, правителства и семейства по цял свят. Домът му е в квартала на богатите – „Манхатън“. Зaминaва зa Щaтитe прези 8 години, зa дa cлeдвa мaтeмaтикa, cтaтиcтикa и икoнoмикa. Oщe кaтo учeник в Coфийcкaтa мaтeмaтичecкa гимнaзия обаче cинът нa Нинoвa показа, че е златен математически гений. Печели поредица нaциoнaлни и мeждунaрoдни oлимпиaди и състезания. Нeгoви cъучeници разказват, че учитeлкaтa им пo мaтeмaтикa ги нacърчaвaлa дa oтидaт нa cъcтeзaниe, кoгaтo Рaфи нe хoди, тъй кaтo само тогава имaли някaкъв шaнc дa уcпeят.

Нинова не е планирала специално тържество за празника си, още повече ресторантите са затворени и събиранията на закрито не са разрешени. Със сигурност обаче соцлидерката ще почерпи екипа си на „Позитано“ 20. По традиция тя носи на рождения си ден баница, торта, уиски и шампанско.

Корнелия Нинова винаги черпи и колегите си в парламента, но сега това ще се случи с няколко дни закъснение, тъй като рожденият ѝ ден се пада в събота. Близките й разказват, че вечерта на рождения си ден Нинова винаги имала специална вечеря със съпруга си Митко, който се оказа неподозиран романтик и миналата година я изненада със сантиментален подарък – втори годежен пръстен, след като двамата навършиха 30 години щастлив брак.

И за този рожден ден, и за предходните няколко Нинова си пожелавала здраве и внуче, казват на „Позитано” 20. Нейният единствен син Рафи е вече на 27 години. Соцлидерката неведнъж е споделяла, че мечтае първородното ѝ внуче да бъде момиченце, защото била мъжка майка и искала да види как е от другата страна. „След 25 години се виждам като баба, седяща пред много модерен компютър, а внуците ми обясняват какво е изкуствен интелект“, сподели наскоро шефката на социалистите, запитана как си представя бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай