Събота,

Корнелия Нинова има сестра, пази я в тайна

От: Редактори, сн. Струма -
404
Корнелия Нинова има сестра, пази я в тайна
A
A
A

Шефката на БСП Корнелия Нинова рядко говори за родителите си, а никога не обелва и дума за четири години по-голяма си сестра. Каката на соцлидерката, която навремето я отглеждала и възпитавала с особено внимание, емигрирала почти веднага, след като се омъжила. Годините и разстоянието от България до Англия, където живеела, ги отдалечили съвсем и вече се чували само по празници и по важни въпроси, свързани с майка им, пише "Струма".

За Руми се знае, че е щастливо омъжена, а със съпруга ѝ Ники през миналото лято вдигнали чудна сватба на тяхната дъщеря. Наследничката им се венчала за местен англичанин и взела неговата фамилия. На щастливите снимки от сватбеното тържество обаче лелята Корнелия, свакото Митко и братовчедът Рафи липсват. Дали изобщо са присъствали, поднесли ли са дар и честитили ли са на младото семейство, е фамилна тайна.

Каката на Нинова всъщност е не по-малко успешна от самата нея. Макар да е далеч от политиката, Руми също е направила завидна кариера, при това в чужда държава, далеч от роднините си. Тя е завършила математика в Софийския университет, а през годините е заемала все високи позиции в най-различни корпорации. И в момента се подвизава като мениджър по доставките в голяма компания.

Любопитна подробност е, че точно каката Руми е в дъното на любовта на Корнелия и съпруга ѝ. И двете го познавали от малки, защото били комшии в Мизия и често играели заедно, но после той се озовал в един клас с каката. Освен по-голяма, тя била и по-отракана и първа започнала да ходи по вечеринки. Понякога взимала на купоните и срамежливата Корнелия, а на едно от събиранията успяла да я сватоса с Митко.

От цялата си рода лидерката на БСП била най-привързана към покойния им баща и към свекърва си, в чиято къща отсяда, когато ходи на гости в родния край. С майка си и сестра си нямала чак толкова силна емоционална връзка и избягвала да ги товари с проблемите си, но често се връщала към спомените от детските години, които си останали най-хубавите в техните отношения. Един единствен път Нинова е споменавала сестра си, разказвайки как като деца ги вдигали в 5 сутринта, за да ходят на гроздобер, а до лозята стигали, возейки се в каруца.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички