Копаят за още две жертви на Килърите 3

Хора от групата са свързани с убийството на Георги Илиев, твърди главният секретар на МВР

Копаят за още две жертви на Килърите 3 | StandartNews.com

София. Има още заровени жертви на пернишката група за мокри поръчки, добила известност като Килърите 3. Днес полицаи отново ще копаят около Перник, за да издирват още изчезнали лица, за които се смята, че са били убити от хората на покойния Райко Кръвта и баща му Васил Василев - Бай Васо. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.

"На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата", уточни той.

"Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев, потвърди Лазаров. Той поясни, че на този етап се работи по версии, "ако се намерят доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт". "Колкото и да звучи куриозно и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината", заяви Лазаров.

На въпрос дали Сретан Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, тъй като неговото име също се появява в медиите, главният секретар Лазаров обясни: „Касае се за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България, става въпрос за трансгранична организирана престъпна група".

Главният секретар напомни, че досега има едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов - Ханс, чийто останки бяха намерени преди две седмици в покрайнините на Перник.

„В момента се извършва разследването на престъпленията. Ние проверяваме престъпления извършени в миналото, но които са разглеждани на парче. Делото е стигнало до определен етап, но не е разглеждано в контекста на организирана престъпна група", посочи още главният секретар на МВР.

До арести на Килърите 3 се стигна след показания на няколко бивши членове на групата - Станислав Ангелов - Сиси, Николай Николов - Шатката и Асен Китанов-Психото. По думите на Светлозар Лазаров бандитите са проговорили "защото ги арестувахме и показахме нулева толерантност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай