Конят рита през май

Спорна година чака креативните и смелчаците, спете и работете на изток, съветват експертите

Конят рита през май | StandartNews.com

София. Авантюристите, творците, спортистите, хората, богати на идеи, но и осмеляващи се да ги преследват. Това е професионалният профил на онези, които ще яхнат Годината на коня. Според източното летоброене тя ще настъпи след девет дни. Тогава ще влязат новите енергии в живота ни, изтласквайки старите на 2013-а и на Черната водна змия. Със своята мъдрост да посочва дори най-скритите тайни и проблеми тя ще отстъпи мястото на силните и смелите, готови да ги решават. Конят - седмото животно в китайския зодиак, ще помогне, ала може да донесе както възход, така и бързо падение, предупреждават експертите.

Годините, кръщавани на животни, образно показват проявленията на енергията в нашия свят. Източният зодиак е бил познат на прабългарите и логично е намерил място във фолклора ни. "В Българската традиция конят е връзката между земното и небесното начало. В песните и фолклора юнакът идва от долната земя на кон", прави паралел фън шуй експертът Цветозар Мръвков. Приказките още говорят за юнака, който препуска от девет планини в десета. Това подсказвало, че ако човек съумее да се задържи на могъщия гръб на коня, ще получи сбъдване на мечтите и ще прескочи всички препятствия. Но скоростта носи риск от падане и неуспех.

В галоп

"Kонят символизира волята, силата и устрема", коментира Мръвков. По думите му всички творчески и динамични професии ще отбележат подем след настъпването на Китайската нова година. Без изброяването да е изчерпателно, тук можем да включим актьори, музиканти, медици, брокери на недвижими имоти, търговски посредници, каскадьори. Галопиращите вибрации ще подпомогнат хората, склонни да рискуват, но с финес. Защото това животно се слави със своята грациозност, грижовност, свободолюбие. Неговият лек и весел нрав носи идейни и нестандартни решения, които през годината ще намират благоприятна почва.

Годината на коня предлага най-силен импулс за овладяване през май и ноември. Тогава ще се проявят неговите остри черти - страст, безкомпромисност, липса на търпение. Това ще окаже влияние и във вътрешнополитически план, защото точно през пролетта у нас предстоят евроизбори.

"Годината ще бъде динамична, но това съвсем не означава, че ще се протестира още шест месеца без резултат. Ще има раз-раз и ще се канализират процесите в една или друга посока", прогнозира Мръвков с уговорката, че източната метафизика не е предсказателна.

Ин и Ян

Според нейните канони другата важна характерстиика на годината е, че тя ще активира Ян енергиите. "Това е мъжката страна. Докато миналата бе ин - символизираща женската, зърното, утробата, сега минаваме към процеса на раждането. Ще пожънем онова, което сме посели, добро или лошо. 2014-а ще бъде година на проявлението и на случващото се", тълкува смисъла й специалистът. Всъщност най-добре охарактеризират повелите на източния календар хората родени, под знака на коня. От една страна, това са класическите мъжкари самовлюбени, егоцентрични, но галантни, весели и с обноски. Актьори като Клинт Истууд, Шон Конъри, Кевин Костнър, Джон Траволта са родени в някоя от годините, орисани от животното (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 и 2014 г.). От друга страна, са смелите иноватори във всяка област - Исак Нютон, Томас Едисон и Ленин. Всичко това подсказва, че освен артистичните и рискувачите през предстоящия 12-месечен цикъл на успех ще се радват хора на смелите и революционни идеи. Тъй като обаче темпото ще бъде много високо, ще са уязвими нервната и сърдечно-съдовите системи. Занимания с медитация, фитнес или СПА процедури ще канализират стреса извън тялото и душата ни. Друг начин за хармонизация с Годината на коня може да се постигне, ако се познават неговите цветове и електромагнитни изисквания.

Щастливият изток

"Предстоящият период е под знака на дървото. За това и конят се нарича Дървен. Този елемент, от една страна, показва, че годината ще бъде много динамична, година на растеж. А, от друга, говори и кои цветове ще ни синхронизират с вселенските енергии, в случая това са зеленото и синьото", казва учителят по фън шуй. Според учението за стихиите първият символизира елемента дърво, а вторият водата, от която той се възпроизвежда. Черното също се свързва с водната стихия. Тези три нюанса ще ни носят късмет чрез дрехи, интериор и екстериор. Там също е добре да присъстват правоъгълните и вълнообразните форми. Щастливата посока в жилище или офис ще бъде изток. Добре е да спим или работим в тази ориентация, за да сме здрави и в синхрон със силите, действащи невидимо около нас.

Традицията

"Цикличността на всяко животно се повтаря през 12 години. Имаме година на мишката, която трупа, волът символизира упорития труд. Тигърът пази придобитото. Сега е конят, който ще препуска и ще внесе в системата реална динамика. За това ще успеят хората, които наистина работят", добави още Цветозар Мръвков. По думите му фън шуй дава един магически коефициент. Той указва по какво ще се умножи нашият труд през определен период и в каква посока. Ако обаче седим и чакаме, то в уравнението нещо умножено по нищо ще даде накрая нула.

Барелефът от Мадара крие астро тайна

Малцина знаят, че в Мадарския конник е кодирано кой от знаците според източния зодиак ще се радва на успех през 2014 година. Че прабългарите са били наясно с този календар, показва, че те са знаели и съответните астрологични съвместимости. На скалното изображение личи животно от семейство котки (лъв или барс) и куче. В Годината на коня на успех могат да се надяват именно кучето (това са хората, родени през следните години: 1934,1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006) и тигъра (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010). Третият приятел на коня са хората, родени в година под знак на козата (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003). Те заедно с годините, орисани от коня, ще се ползват с повече късмет и шансове от обичайното. А ето и какви ще са тенденциите, проектирани към на т. нар. западен зодиак.
Годината на източното животно за Овените ще бъде много страстна в любовта, понякога и опасна. Телците като цяло са съвместими с коня, но ще се радват на успех, ако проявяват по-малко егоизъм. Да носят не сребро, а злато!
Продължава на IV стр.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай