Контрапротестът изпълни пространството пред НДК

Контрапротестът изпълни пространството пред НДК | StandartNews.com

София. Защитници на кабинета „Орешарски" отново са пред пилоните на НДК. За пореден ден хората се събират на знаковото място, за да покажат своята подкрепа към правителството. Те обсъждат спешните мерки, които бяха взети през последния месец и са категорични, че протестират мирно, без да затварят знакови улици.

Тази вечер е 24-та на контрапротест и 36-та на антиправителствените демонстрации в София. Близо 70 човека са около НДК и активно дискутират с какво още може да спомогнат за оставането на правителството. „Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза- да дадем шанс на правителството", гласи лозунгът, с който започна контрапротеста пред 24 дни. Хората продължават да събират подписи в подкрепа на правителството и за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев.

При работещо правителство не е нужно да стоим с часове, обясниха хора от контрапротеста. Те имаха възможност да изразят гражданската си позиция на мегафон и бяха категорични, че не трябва да обръщат внимание на медийните спекулации. Един от подкрепящите Орешарски заяви, че кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да осигури повече подвижни тоалетни заради множеството протестиращи в столицата.

В района има полиция. Млад мъж бе помолен от униформените да вдигне раницата си от земята, защото им изглеждала подозрителна. Не бе осъществена проверка на личните документи на човека, той остана на контрапротеста.

Известният рапър Мишо Шамара отново бе забелязан да подгрява страстите сред контрапротеста. Много от подкрепящите правителството, голяма част от които са пенсионери, споделиха, че са радостни от факта, че сред тях има и млади хора, които са знак на промяната. По-рано днес Шамара даде специална пресконференция, за да изкаже позицията си по повод това защо кабинетът „Орешарски" не трябва да подава оставка.

"Не може да протестираш срещу олигархията, рамо до рамо с Плевнелиев. Защо хората ходят на протеста и викат провокатори на всеки, който вдигне плакат срещу ГЕРБ, а не викат провокатори на Лилянчето и на Делян Добрев, когато са на протеста. Това ли ви е справедливият протест срещу всички, лицемери?", попита певецът на своя брифинг. Шамара увери, че никой не му плаща, за да ходи на контрапротеста и да мотивира хората за това. "Те на мен не могат да ми платят и това трябва да е ясно на всички медии, които започват с "би", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай