Контрапротестът днес е пред френското посолство

Контрапротестът днес е пред френското посолство | StandartNews.com

София. Контрапротестът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски днес се проведе на ново място. Той бе с начален час 10.00 пред посолството на Франция на ул. "Оборище". По този повод беше забранено преминаването и спирането на МПС в района на посолството от 8.00 до 12.00 ч. днес. Вечерта няма да има събиране пред пилоните на НДК. Там ще се намира само един активист, който ще събира подкрепа за двете подписки.

Привържениците на властта недоволстват от това, че посланикът на Франция "се е намесил във вътрешните работи на страната, като е подкрепил протеста срещу правителството." Те заявиха, че протестът им ще бъде мирен и тих. Сутринта лицето на контрапротеста - рап изпълнителят Мишо Шамара, гостува в ефира на бТВ, за да защити публично позицията си срещу протестите, а след това прочете декларация пред посолството.

Посланикът на Франция Филип Отие прие група български граждани на разговор в посолството. "Заинтересован съм от различните мнения на гражданското общество и желая добре да ги разбера, затова използвам случая да ви изслушам", обърна се към тях Негово превъзходителство.

Гражданите изразиха пред посланика позицията си за обстановката в страната, както и във връзка с позицията на посланиците на Франция и Германия, публикувана на 8 юли. Посланикът внимателно си отбеляза техните виждания, а именно несъгласието им с всекидневните протести на площад "Независимост". 

"В Европейския съюз доброто управление е работа на всички. Така и на България и на българите принадлежи да очертаят заедно своето бъдеще", заяви посланик Отие по време на разговора, който продължи един час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай