Колие от дюбели е магнит за мъжете

Колие от дюбели е магнит за мъжете | StandartNews.com

Звезда от Big Brother 3 направи фурор с пръстени от винтове

Сигурно всеки мъж би погледнал странно жена, пазаруваща от магазин за крепежни елементи. Но още по-учуден би останал, ако види такава, която ги носи на врата си. Скъпи мъже, освен че се научихме сами да ремонтираме вратичката на гардероба или ключа на лампата, открихме и как да си правим бижута от крепежи. По-точно - го откри интериорният дизайнер и риалити звезда от третия сезон на Big Brother Дия Николова, която от година радва нежния пол с красивите си аксесоари от дюбели, нипели и всякакви други строителни джаджи.

За разлика от повечето жени, които прекарват свободното си време в магазини за дрехи, обувки и козметика, Дия Николова се забавлява в хипермаркетите за строителни материали. "Това са най-вдъхновяващите места за мен", споделя с усмивка тя. Точно в такъв магазин се заражда и страстта й да прави бижута от крепежни елементи. "За пореден път се бях заровила из джунджурийките, в търсене на едни материали, когато попаднах на един позлатен нипел. Реших, че е прекрасен за пръстен, и просто се закичих с него", спомня си дизайнерката. В последствие обаче се оказва, че

нипелът засяда на пръста й

и тя не може го махне. Историята става още по-комична, когато мъже, работещи в магазина, решават да я попитат какво й трябва и дали има нужда от помощ. "Чудех се къде да си скрия ръката, за да не видят "пръстена" ми. Как да им обясня на тия момчетата какво прави мадама с токчета и нипел на пръста по средата на магазин за строителни материали?", смее се Дия. След целия този цирк дизайнерката решава да си купи два такива нипела, от които да си направи колие и пръстен и с тези бижута се появява на светско събитие. Изобретателката на екстравагантните аксесоари си спомня, че цяла вечер е била преследвана с въпроси какво е това, откъде го е взела и как й е дошла подобна идея.

Когато разбира колкото привличащи вниманието са новите й бижута, Дия решава да подари на няколко свои приятелки за Коледа колиета на тази тема. "За моя голяма изненада момичетата започнаха да излизат с тях по улицата и по заведения, с което просто втрещяваха всички мъже, които знаеха истинското предназначение на тези части", разказва дизайнерката. В крайна сметка, Дия открива, че нейните изобретения са уникална тема за разговор,

предизвикват нови запознанства

и просто карат хората по улицата да се усмихнат, когато видят жена, разхождаща се с дюбели на врата. И по този начин новото хоби на младата дизайнерка се превръща в следваща нейна професия - тя започва да прави бижута от крепежи и да ги продава.

Дълго време основен проблем е била кутията, в която да се продава всяко бижу. "За мен беше много важно продуктът ми да е цялостен и завършен, затова отделих доста време в измисляне на най-подходящата опаковка. След като през главата ми минаха всякакви идеи - като например да слагам бижутата в балони и какво ли още не, се спрях на кутия от блажна боя, която пак е пряко свързана със строителството", казва Дия. И така, нейните крепежи са на пазара вече една година.

Бижутата от първата колекция на Дия Николова са от крепежни елементи и въжета. При втората вече започва да ги боядисва прахово, а при третата използва велур и пластмасови части. В началото на 2014-та излиза последната кожена колекция. "Всъщност точно така исках да изглеждат бижутата от самото началото, но нямах нужното финансиране", споделя Дия.

Дизайнерката разказва, че колкото крайни като идея са самите й бижута, толкова крайни са и настроенията спрямо тях. Първите хора, впечатлили се от нейните красиви творения, били чужденци, което според създателката на бижутата от крепежи е много очаквано, тъй като

чужденците са много по-отворени

към нови и неопитвани досега неща. "Българите сме малко по-затворени и се страхуваме от това да бъдем различни. Именно заради това аз не си позволих да се концентрирам върху хората извън България, по-скоро ми се иска чрез бижутата ми да разчупя малко мисленето на българина" казва Дия Николова. Дизайнерката споделя, че жените, желаещи да се закичат с нейните крепежи, са от всякакъв тип. Едни ги купуват, защото знаят каква е тази част и са заинтригувани, че могат да я използват за обеци например. Докато други нямат никаква представа за какво обикновено се използва това, но пък им харесва как изглежда. Аксесоарите от крепежни елементи безспорно обаче са най-голям хит сред мъжете. "Те са буквално втрещени когато видят огърлица от дюбели например. Прави ми впечатление, че ги привлича, харесва им. Без да имам подобна цел, успях да открия какво трябва да направи една жена, за да привлича всички мъжки погледи", смее се чаровната дизайнерка.
Бижутата, които прави Дия Николова, са

не просто бизнес, а и невероятно удоволствие

за нея. Страст към крепежните елементи проявява дори 4-годишният й син, който събира частите, които мама няма да използва, и прави сам свои бижута, които подарява. "С баща му често спорим относно това, че синът ни прави бижута, а аз се опитвам да го накарам да приеме, че той просто си играе със строителни материали", казва през смях Дия.

Най-новата колекция на талантливата дизайнерка вече е на пазара. Тя е шарена, закачлива, много оригинална и е посветена изцяло на настъпващото лято.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай