Кокошките по-продуктивни под звуците на Ед Шийран

Кокошките по-продуктивни под звуците на Ед Шийран | StandartNews.com

Собственик на птицеферма в Йоркшър установи, че кокошките му снасят повече яйца, когато слушат хитовете на Ед Шийран, пише в. "Дейли мирър", цитиран от Дарик.

Според Ейдриън Потър домашните птици са по-спокойни и релаксирани, когато снасят яйцата си под звуците на световноизвестните хитове на Шийран. В птицефермата са променили името му - от Ед Шийран на Ег Шийран заради увеличеното производство на яйца с негова помощ.

В птицефермата пробвали и ефекта от засиленото слушане на Джъстин Бийбър, класически и джазови изпълнения, но кокошките-носачки най-много си падали по Ед. Те дори следвали по петите собственика Ейдриън Потър, когато той пуснел песните на Шийран на портативната си стерео уредба и се разхождал с нея из стопанството.

Песните  Thinking Out Loud, Kiss Me и Little Bird се оказали любими на пернатите. Потър отглежда 250 хиляди кокошки-носачки в птицефермата си и от тях добива около 1 милион яйца годишно.

В двора на стопанството му са окачени снимки и постeри на Ед Шийран. Веднага след като чуели любимите си песни, кокошките веднага тръгвали да снасят, уверил музикалният им стопанин. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай