Кои са най-зловещите места на света

В Мексико има остров, на който плашат злите духове с кукли

Кои са най-зловещите места на света | StandartNews.com

Има места по света, от които човек тръпки могат да го побият. В навечерието на Хелоуин вижте десет от тях. 

Вуду-пазарът в Ломо, Того

Това е може би най-интересният пазар в света и е особено търсен сред любителите на магията. Тук се продават черепи на местните животни - крокодили, влечуги, маймуни, змии.

Музей на окултизма в Кънектикът

В този необичаен музей в Америка се излагат предмети, които някога са били използвани в окултни практики, магически огледала и зловещи кукли. Колекцията, която се събира от десетилетия, включва известната кукла Анабел.

Газов кратер Дарваза в Туркменистан

Наричан е още „Портите на ада“ поради приликата му с изображенията на подземния свят. Кратерът дължи страшния си вид на пожар, възникнал в резултат на експлозия на природен газ, която се случи преди много години. Пожарът не е потушен от половин век.

Остров на куклите в Мексико

Този остров в Мексико има уникална особеност. За да изплаши злите духове, мексиканец на име Хулиан Сантана Барера окачил счупени и обезобразени детски кукли по целия остров.

Санаториум Беелиц-Хайлщетен, Германия

В продължение на много години този санаториум в Берлин лекува пациенти, които са се борили с най-безмилостните заболявания. Тук Адолф Хитлер също е бил лекуван известно време, след като е бил ранен по време на Първата световна война.

Музей на изтезанията, Амстердам

Това място представя най-ужасните инструменти за изтезания, използвани от хората през цялата история. Експонатите на музея включват стол за инквизиция и трошачка за черепи.

Гората Аокигахара в Япония

Тази гора в подножието на планината Фуджияма в Япония дори служи като основа за филми на ужасите. Всяка година стотици хора отнемат живота си тук. Повечето от тези, които се отклоняват от официално прокараните от властите маршрути, изчезват. Много хора вярват, че демони и духове живеят в гората, където самоубийствата и изчезванията са широко разпространени. Експертите смятат, че атмосферата на този регион потиска психиката на хората и кара някой да полудее.

Храмът Вси Светии в Седлец, Чехия

Това е мястото, където се пазят костите на 70 хиляди души, живели в този регион. Църквата, където някои човешки кости също се използват за интериорна декорация, особено сплашва чуждестранните туристи.

Катакомбите в Париж

Катакомбите в центъра на френската столица са дом на стотици хиляди човешки скелети, които са били докарани тук на мястото на бивши кариери след затварянето на гробищата в града. Днес това е музей.

Опушените мумии от Папуа Нова Гвинея

Племето Анга отдава почит на мъртвите по малко по-различен начин. Представители на племето не погребват роднините си в земята, а мумифицират тела, използвайки техниката на опушване. Те създават гробни места близо до селата и по-късно често ги посещават. За племето Анга този метод е форма на показване на уважение към починалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай