Ето ги зеленчуците, които свалят килограми

Червеното месо може да не е диетично, но червените зеленчуци са задължителни за здравето

Ето ги зеленчуците, които свалят килограми | StandartNews.com

Зеленчуците с червен цвят са много на вид. Те са полезни за контролирането на теглото. Спомагат и за намаляване на мазнини в тялото, понижаване на холестерола и извеждане на излишните задържани течности в организма. Това оказва благотворно влияние върху сърдечносъдовата система, бъбреците, метаболитните процеси. 

Червени сладки и люти чушки 

Червените чушки в сладки и лютия им вариант са изключително полезни за здравето. Те съдържат антиоксиданти, които потискат възпаленията в тъканите и предотвратяват хронични и ракови заболявания. В лютите чушки по-специално се съдържа капсаицин, който е много мощно средство в борбата с образуването на туморни клетки.

Репички 

Репичките са много подценяван зеленчук. Използват се най-вече за пресни салати през пролетта, но хората не си дават сметка колко полезни всъщност са те. Репичките съдържа забележително количество антиоксиданти и фибри, които са мощен фактор в борбата с раковите и възпалителните заболявания.

Червено цвекло 

В червеното цвекло се съдържат антиоксиданти, фибри, изобилие от витамин С, калий, фолиева киселина. Този здравословен коктейл от вещества прави червеното цвекло един от най-добрите избори, които можете да направите за здравето си, пише БГ ОН ЕЪР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай