Коафьор от Града на розите дарява онкоболни за 8 март

Коафьор от Града на розите дарява онкоболни за 8 март | StandartNews.com

Стара Загора. Казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев ще зарадва с необичаен подарък за 8 март жени, преживели тежко заболяване. Днес той ще дари перуки на онкоболни от региона.

„Идеята ми дойде спонтанно, не съм планирал да правя някаква кампания, за да се прочуя. Много жени от години идват в салона да търсят перуки след химиотерапия и реших да помогна", сподели пред електронния сайт Kazanlak.com Стенли и призова колегите си от страната до помагнат на тези жени.

Инициативата носи символичното име "За нови очи". Миналата седмица той споделил намерението си в профила си във фейсбук и от тогава идеята му започнала да събира привърженици. Първоначално заръчал доставка на 50 перуки, които да подари на 8 март. Но после увеличил поръчката и вече има около 100-на подготвени за подаряване чисто нови перуки. Подкрепили са го от фирмата доставчик, когато разбрали за добрата кауза. Негови клиентки, водили същата битка срещу рака, също са дарили своите перуки.

„Не знам дали ще дойдат много или малко жени, дали ще се притесняват, дали ще стигнат перуките за всички нуждаещи се", казва Стенли. Той е планирал през целия ден на 8 март салонът му да посреща нуждаещите се от перука казанлъчанки и жени отг региона.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай