Кметът на Пазарджик нямал имение, а "селска къща" с парник

Кметът на Пазарджик нямал имение, а "селска къща" с парник | StandartNews.com

Имението на кмета на Пазарджик Тодор Попов било обикновена "селска къща" с парник. Това каза самият той пред бТВ, след като дрон на телевизията снима големия имот и неговите "екстри" от птичи поглед. На видеото се вижда, че той разполага с покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, шикозно озеленяване и още няколко постройки, включително парник. Имението, намиращо се в село Паталеница, е построено през 2014 г.

„Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни той пред телевизията.

Оказва се, че Попов нямал басейн. Той бил на неговите съседи по имот, с които няма обща ограда и дели с тях партидата за тока. Всъщност това е едно малко джакузи, то не е дори точно джакузи, едната част е басейн, а другата жилищна, каза още той. „Аз живея преимуществено там, те не идват много често. Една партида е, тя се води на мое име. Тя предстои да се раздели, но това не е проблем", каза още Попов.

„По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", каза общинският съветник Румен Петков.

Градоначалникът на Пазарджик каза пред камерата на бТВ, че неговите съседи са били обезспокоени от дрона, който прелетял над имота и снимал рано, рано. Той начерта скица, с която да покаже своята собственост. „Тук е баба Янка, тя баба Янка граничи с басейна. Това е оранжерийка. Там сме си направили оранжерия да си садим розови домати и краставици, такава покрита градина. Тази оранжерия е селска, тя струва 2 000 лв. Това е, и тая инвестиция е толкова. Там съм си направил една пристройка, тя е с две такива помещения, като ми идват приятели на гости, да има къде да спят. А къщата е еднофамилна. Долу имам хол, трапезария и кухня, ето може да видите плана, и горе имам две спални за децата, една за мен и за жена ми", разказа той по схемата.

Фитнесът се намира срещу басейна и просто един малък гараж, показа още той. „То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", обясни още кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай