Кметът на Балчик: Бих си купил и совалка

Кметът на Балчик: Бих си купил и совалка | StandartNews.com

"Защо не?". Така кметът на Балчик Николай Ангелов отговори на въпрос на Васил Иванов от Нова ТВ- би ли си купил совалка? Ангелов е рекордьор с най-скъпата кола сред кметовете у нас, закупена през последния мандат. Той кара БМВ за колосалните 150 хил. лв.

"Не ми е неудобно да карам такава кола. Тя е с добра динамика. Колата е важна при водене на преговори", обяви Ангелов. И попита - защо президентът на САЩ има самолет?

Според градоначалника, за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил. В обществена поръчка били посочени характеристиките на точно определен автомобил.

Сред екстрите на колата БМВ е мултифункционален кожен волан с бутони за смяна на скоростите. „Въобще не смятам, че е неморално, това дава възможност за по-голяма динамика на автомобила", обясни с усмивка Ангелов.

Според него, това говори добре за общината. На фона на скъпите возила на местните кметове, беше показана и колата на градоначалника на близкия румънски град, която е за скромните 6000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай