Неделя,

Китайците втрещиха света. Вижте как пият водата

От: СТАНДАРТ -
12399
Китайците втрещиха света. Вижте как пият водата
A
A
A

Пиенето на топла вода е една от основните практики за здраве и младост, смятат в Китай. Каква е реалната полза от него изяснява сайтът Профит.бг, като цитира сп. Marie Claire.

Защо трябва да отделяме внимание на водата, която пием?

Всички знаем, че човешкото тяло съдържа 60% вода. Лимфата се състои от 98% вода и е един вид “канализация” на организма. Ако в нея не постъпва достатъчно вода, шлаките просто престават да се извеждат и започват да задръстват тялото.

Кръвта, на свой ред, съдържа 98% вода, мускулите - 75%, а костите - 25%.

Извод можете сами да си направите - абсолютно всички системи в организма, така или иначе, се състоят от вода. Именно поради това е важно да регулираме своя воден баланс, да пием достатъчно вода и то чиста.

Потребността от вода на възрастен човек на ден е около 2-3 литра. Не по-малко важно е да знаете каква вода да пиете, кога и с каква температура.

Защо да пием топла вода?

Топлата вода ускорява метаболизма и подобрява секрецията на стомашния и панкреатичния сок, жлъчния поток, т.е. стартира работата на стомашно-чревния тракт. Пиейки топла вода, вие спомагате за изхвърлянето на токсините и вредните вещества от тялото, а това, от своя страна, му помага да поддържа нормални функции за по-дълго време, да бъде младо и здраво.

В Китай вярват, че повечето болести са свързани с преохлаждането на тялото. Поради това всяка простуда се лекува с пиене на топла вода.

Консумацията на топли течности действително влияе положително върху състоянието на дихателната система и спомага за бързото отделяне на слуз и храчки.

При силна простуда се повишава температурата и тялото започва да отделя пот. Приемът на повече топла вода ще възстанови загубата на водния баланс в организма.

Друго полезно свойство на топлата вода е, че тя помага бързо да се избавите от преумората и стреса. За още по-добри резултати комбинирайте приема на топла вода с водни процедури.

Топлите вани съще ще ви помогнат. Те борят тревожността и безсъницата. Това се обяснява просто - загряващият ефект върху кръвоносните съдове води до тяхното разширяване, кръвното налягане се повишава и мозъкът започва да получава повече кислород.

Алтернативните протеини - това ли е новата революция?В миналото революцията бяха ИТ технологиите. Сега това са новите хранителни вериги, новата хранителна сигурност и алтернативните протеини

Редовната консумация на топла вода също така укрепва имунната система и увеличава съпротивителните й сили срещу болести и вируси.

Как правилно да пием топла вода?

Започнете да пиете топла вода още от сутринта. Тя ще стартира не само работата на стомаха, но и на организма, като цяло. Водата трябва да бъде с температура между 40 и 60 градуса. В идеалния случай пийте алкална вода, т.е. с рН 8.8-9.2.

Можете да потърсите алкална вода в магазините или да си направите такава у дома, пише Marie Claire.

Как да се приучите да пиете редовно вода?

Ако нямате навик да пиете достатъчно вода всеки ден, може да се научите постепенно. Всеки ден добавяйте по 50-100 мл вода към обичайния си прием.

Препоръчително е да не пиете по много вода наведнъж. Така няма да извлечете желаната полза. Пийте на неголеми глътки през целия ден.

Ако страдате от отоци, препоръчваме да преустановите приема на вода след 19:00 часа. Основното количество течности трябва да се консумира през първата половина на деня.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com