Километрични тапи по посока София

Километрични тапи по посока София | StandartNews.com

В последния почивен ден е изключително натоварен трафикът по Е-79 в областите Благоевград и Кюстендил.

4 км колона от автомобили се е образувала след отбивката за Бобошево в посока София, съобщи "Фокус". Автомобилите са заели и част от аварийната лента, a pолицейски служители отбиват тежкотоварните автомобили. Над 3 км колона се е образувала на околовръстното на град Дупница.

Постепенно обаче трафикът се нормализира, научи "Стандарт". Към 20:30 часа движението в района е нормално.

Мокри и пътни са настилките и на територията и на двете области, което е предпоставка за пътни инциденти.

Около 50 хиляди автомобила са влезли в столицата до момента, обясни Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция" към СДВР във връзка с трафика след почивните дни, за "Фокус".

По думите му, това са около 1/3 от очакваните автомобили. „Към момента движението е натоварено, но няма задръствания. И трите ленти за движение в посока Пловдив – София са запълнени с автомобили", обясни Тенев и добави, че движението се осъществява нормално. „На входните артерии от Пловдив има дислоцирани екипи на „Пътна полиция", които регулират ръчно движението на светофарите", посочи той. „Няма образувани колони и чакащи автомобили. Единствено на светофара на Горублянско ханче" се изчаква около 30 секунди, което е малко, предвид големия трафик към момента", обясни Тенев. „В момента движението в столицата е спокойно, станали са 20 леки пътно транспортни произшествия, което е много под нормалния брой", уточни началникът на „Пътна полиция" към СДВР и добави, че тепърва предстои движението да става по-оживено

 „Очаква се трафикът да е най-интензивен след 19.00 часа, а екипи на „Пътна полиция" ще следят за безопасното прибиране на шофьорите до към 23.00 - 00.00 часа", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай