Хр. Мутафчиев: Няма да им стъпим на гърците!

Той се ядоса на българите, предпочели Гърция за лятната си почивка вместо Черноморието

Хр. Мутафчиев: Няма да им стъпим на гърците! | StandartNews.com

Актьорът Христо Мутафчиев избухна срещу българите, които предпочетоха Гърция за лятната си почивка вместо нашето Черноморие. След като падна карантината в южната ни съседка, масово българи се отправиха на почивка там.

В понеделник над 15 хиляди туристи са влезли в Гърция само през граничния пункт „Кулата“ за първите шест часа след отпадане на седемдневната карантина, наложена от южната ни съседка.

„Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си“, заяви Нова телевизия Мутафчиев, който е и председател на Съюза на артистите в България.

Той коментира и че със сигурност сред заминалите на почивка в Гърция има хора, които са получили помощи от държавата заради кризата с коронавируса.

Мутафчиев смята, че проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от българските туристи са други.

„Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим“, категоричен е Мутафчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай