Какви са тайните на медитацията

Какво се случва, когато човек се изолира от природата

Какви са тайните на медитацията | StandartNews.com

От столетия човешкият потенциал и природата биват преоткрити от медитиращите. Има много ползи от медитацията сред природата - това е място, където мъдростта и възприятието оживяват. Медитацията на открито активира сетивата ни, правейки практиката ни по-бдителна и будна. В същото време обичайните разсейвания изглеждат далеч и някак си по-малко важни. Много медитиращи намират за по-лесно да се откажат от тревогите и електронните си устройства, когато имат толкова удовлетворяваща алтернатива: съзнателно общуване с природата.

В Азия завършените медитатори от миналото са вярвали, че изолацията сред природата е благоприятна за напреднали тренировки за осъзнатост. Те се оттегляли в скитове, издълбани в планините или скрити сред флората на джунглата, и прекарвали известно време в дълбоко съзерцание.

По време на медитация сред природата фокусът от обичайните задачи и тревоги се измества върху едно или повече от следните: гледки, звуци, миризми или дори вкуса или усещането на природата. Въпреки че медитацията сред природата обикновено се извършва на открито, има и симулирани визуализации на тема природа, които биха могли да се правят на закрито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай