Хирург разкри кои са най-рискованите операции

Стремежът към красотата крие своите рискове

Хирург разкри кои са най-рискованите операции | StandartNews.com

Стремежът да сме по-красиви крие своите рискове и опасности. Много хора запленени от суетата си прибягват до пластичните операции, но каква е цената, която може да платят?

Пластичният хирург Игор Короткий обясни кои са  най-опасните пластични операции.

По думите на специалиста той не е възхитен от операцията за увеличаване на седалищната област, която в момента се радва на известна популярност.

Според мен тя е неподходяща, защото не живеем в Бразилия. Именно там стандартите за красота предполагат закръглени форми, съответстващи на типа на тази област", казва експертът.

Внимавайте! Пластичните операции през лятото крият опасности

Короткий включва в списъка на най-опасните операции тази на лицето, целяща увеличаване на устните чрез повдигане в областта на назолабиалния триъгълник. Благодарение на тази операция се постига ефект на увеличаване на горната устна, като се оформя по-изразен контур като заешка устна. Най-важният недостатък на подобна операция според хирурга е, че белегът от пластичната операция остава завинаги.

 

Короткий смята, че да се прави разрез на най-видимата зона на лицето е неправилно. Също така лекарят е поразен от факта, че такава операция все по-често се налага да правят млади хора.

Като друга потенциално опасна хирургическа интервенция експертът нарича отстраняването на бучките на Биш.

"Липофилингът е друга странна тенденция, тъй като вероятността от загнояване след процедурата е изключително висока, съответно винаги има възпалителен процес, често се наблюдават белези на промени в тъканите", предупреждава Короткий, пише Vesti.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай