Хари: В Лондон се чувствам преследван

Принцът се изповяда пред Опра

Хари: В Лондон се чувствам преследван | StandartNews.com

Принц Хари стартира новата си кариера като холивудски продуцент с документална поредица - плод на сътрудничеството му с медийната знаменитост Опра Уинфри. Сред участниците в продукцията са актрисата Глен Клоуз и поп звездата Лейди Гага.

"Нямаше да е справедливо да молим хората да излязат пред всички, да бъдат уязвими, да споделят своята история, ако не бяхме готови да направим същото.  Правя това, за да помогна и на другите, за да споделя историята си с тях. Ако дори един човек ме чуе и си вземе поука, за мен ще е имало смисъл“, споделя той.    

 Документалната поредица от пет части бележи първата изява на Хари като продуцент, откакто той и съпругата му Меган Маркъл се отказаха от задълженията си към британското кралско семейство.

ВИЖ ОЩЕ: Хари прибегнал към алкохол след смъртта на Даяна

Поредицата разкрива как Хари се подлага на форма на терапия за лечение на тревожност, произтичаща от гнева му към медиите и смъртта на майка му, принцеса Даяна, когато е едва 12-годишен. Хари започва терапията преди около пет години, когато среща Меган.

"Бързо установих, че ако искам тази връзка да се получи, трябва да се справя с миналото си", казва Хари.

Принцът разкрива подробно как кончината на майка му през 1997 г. повлиява върху решението му да се откаже от фалшивия блясък на живота в кралското семейство.

Хари споделя как баща му, престолонаследникът принц Чарлз, му е казал, че медийното внимание и това да бъде част от институцията е нещо, с което трябва да свикне.

"В това няма смисъл. Само защото ти си страдал, не означава, че и децата ти трябва да страдат. Всъщност е точно обратното. Ако си страдал, направи всичко възможно, за да се увериш, че на базата на собствения негативен опит можеш да постъпиш правилно заради децата си. Всичко опира до това да прекъснеш цикъла“, заявява принцът.

ВИЖ ОЩЕ: Хари и Уилям обвиниха БиБиСи за смъртта на Даяна

Той разкрива още, че и до ден днешен си спомня звука на конските копита в деня на погребението на майка му, както и как години по-рано е пътувал на задната седалка в автомобил, бършейки сълзите на майка си принцеса Даяна, преследвана от папараци.

Хари не крие, че не е успял да се справи със загубата на майка си повече от десетилетие, както и че страхът да не загуби и съпругата си Меган Маркъл е станал една от основните причини за решението му да се откаже от кралския живот и да се премести в САЩ.

Принцът споделя още, че е имал проблеми с алкохола, получавал е паник атаки и е усещал силно безпокойство, когато е бил 20-годишен и че все още се ужасява, когато види камери, пише БТА.

"Бях толкова ядосан от случилото се с майка ми и от факта, че няма справедливост... Същите хора, които я преследваха през онзи тунел, я снимаха как умира на задната седалка на автомобила. Щракането на камери и светкавици всеки път кара кръвта ми да кипва. Това ме ядосва. Връща ме към случилото се с майка ми, това, което преживях като дете, чувството за безпомощност."

Хари допълва, че дори сега, когато е на 36 години, завръщането в Лондон всеки път го кара да се чувства напрегнат и преследван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай