Хари Потър се завръща

От „Уорнър“ готвят продължение на култовата поредица

Хари Потър се завръща | StandartNews.com

Хари Потър може и да се завърне на големия екран. Най-новите слухове из Холивуд гласят, че щом от „Уорнър“ приключат с поредицата „Фантастични животни“, студиото ще започне работа по продължение на оригиналната 8-филмова сага.

Според анонимни източници, действието на бъдещото продължение ще се развива 20 години след края на „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Втора част“. Очаква се по-голямата част от оригиналния състав да се завърне. Сюжетът ще черпи вдъхновение от пиесата „Хари Потър и Прокълнатото дете“, но няма да е директна адаптация. Вместо това само определни елементи ще бъдат прехвърлени на големия екран. Екшънът вероятно ще се развихри около опитите на дъщерята на Волдемор, изигран от Ралф Файнс в оригиналната поредица, да възроди злия си баща.

Също така, ако евентуалното продължение се окаже успешно, от студиото се надяват да започнат цяла нова кинопоредица, в която главен герой да бъде Албус Сивириъс Потър – най-малкият син на Хари, който дебютира в епилога на „Даровете на Смъртта“ и е сред действащите лица в „Прокълнатото дете“.

Няма съмнение, че ако всичко това се случи по план, Джей Кей Роулинг, разбира се, ще бъде сценаристка на проекта, а от „Уорнър“ искали да върнат зад камерата Дейвид Йейтс – режисьорът на последните 4 части от оригиналната сага, както и предводителя на цялата поредица „Фантастични животни“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай