Кайли Миноуг стъпи на върха в британска класация

Певицата пуска деветия си албум

Кайли Миноуг стъпи на върха в британска класация | StandartNews.com

Кайли Миноуг е начело на британската класация за албуми с "Tension", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

За девети път родената в Австралия изпълнителка стъпва на върха на чарта. За първи път Миноуг оглави британската класация за албуми през 1988 г. с дебютния "Kylie", а за последен път, преди да излезе "Tension", това се случи през 2020 г. с "Disco".

С успеха на новия си албум певицата се изравнява с Боб Дилън и групата "Колдплей", които също са стъпвали на най-високото място в британската класация за албуми по девет път. От изпълнителките само Мадона и Тейлър Суифт изпреварват Кайли Миноуг по брой на албуми, стигнали върха в чарта. Мадона е успявала с 12 свои продукции, а Суифт - с 10.

Новият албум на Кайли Миноуг, който е 16-и в музикалната й кариера, стъпи на върха на чарта още с дебюта си. Тя издаде "Tension" на 22 септември.

Втората позиция в класацията за албуми е за Оливия Родриго с "Guts". Албумът се задържа в челната петица за трета поредна седмица, като успя и да стъпи на върха.

Трети се нарежда Уикенд с "The Highlights".

Четвъртото място е за британските рапъри Хеди уан и Кей-трап със съвместната продукция "Strenght To Strenght". Албумът им дебютира в подреждането.

Доджа Кет дебютира тази седмица в британската класация за албуми със "Scarlet" и застана на пета позиция. Това е втората й продукция, успяла да стигне до челната петица на чарта. В "Scarlet" са включени актуалните хитове на рапърката "Paint the Town Red", "Demons" и "Attention".

Доджа Кет оглавява британската класация за сингли с "Paint the Town Red".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай