​​Катар с нов зашеметяващ хотел

Двойна сграда под формата на герба на държавата

​​Катар с нов зашеметяващ хотел | StandartNews.com

Малката страна, която се намира  до Саудитска Арабия – Катар, стана особено популярна покрай Световното първенство по футбол, на което беше домакин. Сега столицата Доха отново влезе под светлините на прожекторите - с  новия мега проект Katara Towers. Това е хотел, който ще се реализира от два хотелски бранда – Fairmont и Raffles, като те делят двете половини на кули близнаци, които оформят националния герб на държавата.

Общата площ на сградата е 600 000 квадратни метра, като са разделени наполовна между сградите.

Чудите се как гостите на хотела избират в коя половина от сградата да прекарат времето си? Според Кристиан Хирт, който е директор и на двете сгради, всеки е със собствена клиентска база.

„Гостите на Raffles са изискани пътешественици, търсещи нови, различни културни преживявания. Отсядащите във Fairmont са пътници, които искат да открият дестинацията и местната култура по автентичен начин", посочва той, цитиран от CNN Travel.

Факти за лявата половина

В нея ще се помещава Raffles. Неговите гости ще могат да се насладят на различни произведения на изкуството.

Във фоайето има бял роял, а върху него - калейдоскоп, който отразява камъчета и парченца стъкло. Той е 60 метра и е проектиран на тавана.

Хотелът има частно кино, като главният готвач носи прекрасно приготвени храни и напитки, докато посетителите се наслаждават на прожекции.

Заведението на Raffles е с името Acoustic и е на покрива. В него идват изпълнители от целия свят, а барът е изпълнен с кристали и е направен да изглежда като чаша за уиски.

Най висококласният апартамент е Raffles Suite, който е на двата последни етажа на хотела, има частен плувен басейн, разполага с вътрешен асансьор, фризьорски салон и турска баня.

Интериорът на специалния бар за коктейли и пури – Blue Cigar,  е тъмно син и  с високи рафтове, пълни с книги, които не са просто декоративни, а посетителят е нужно да избере любимия си автор. Цялостната му концепция е барът да имитира убежище на Джеймс Бонд.

Факти за дясната половина

Полилей на 56 метра височина е поставен във Fairmont, като може да бъде видян от самия вход. Стените са целите в злато, което е 18 карата.

Самите стаи са в нюанси на бяло и синьо и са на предимно морска тематика. Леглата са целите в кадифе. Чрез тях е показан е и символът на страната – перлата.

На 33-ти етаж  е барът Provok, който е в синьо и бяло стъкло и пресъздава светлината на яркото пустинно слънце.

Във Fairmont има цяло крило, в което любителите на птици ще останат очаровани.

Два от най - скъпите апартамента в хотела са кръстени на породи соколи.

Хотелите посрещнаха своите първи гости през януари 2023 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай