Камелия избра първите финалисти в „Гласът на България“

Керана, Кристина Дончева и Христо Василев спечелиха доверието на поп-фолк дивата по време на Нокаутите

Камелия избра първите финалисти в „Гласът на България“ | StandartNews.com

Първото издание на Нокаутите в „Гласът на България“ завърши с определяне на полуфиналистите от отбор Камелия. С вокален талант и силно сценично присъствие пред конкурентите си в битката за голямата награда се отличиха синеоката бургазлийка Кристина Дончева, пловдивската фурия Керана и младият баща от Варна - Христо Василев. Те успяха да заемат и задържат местата си на един от трите червени стола на сцената и продължават към големите концерти. Общо осем участници от отбора на Камелия откриха етапа на Нокаутите в неделя вечер, като изпълниха избрани от тях песни.

„Нужни са ми хора, на които мога да разчитам, че са вече готови за голямата сцена. Машини“, призна поп-фолк дивата, която имаше нелеката задача първа да избере своите трима полуфиналисти.

С впечатляваща рок визия Кристина Дончева завладя журито, като представи собствена версия на парчето „River“. След изпълнението й Иван Лечев заложи, че именно тя ще бъде победител в тазгодишния сезон на шоуто. „Освен че пееш зверски, имаш и харизма“, добави Графа. Съперничката й Керана не отстъпи нито във вокално, нито в сценично отношение. Тя заложи на хита „No Diggity“, а гласът й бе сравнен с този на легендата Джанис Джоплин. Мустакатият Христо Василев успя да внесе мъжка енергия на сцената като открито флиртува с Камелия по време на изпълнението на парчето „How You Remind Me“.

Последната отпаднала участничка от отбора на Камелия - 18-годишната Петя Георгиева, разчувства журито и публиката, като призна, че по време на подготовката си за Нокаутите е претърпяла тежка катастрофа. На път към урок по пеене, колата, в която младата русенка пътува се преобръща на пътя. „Можех да загубя живота си и да не се кача отново на тази сцена“, каза през сълзи момичето.  След като се разминава без тежки последици, Петя решава, че съдбата й е дала знак, че трябва да се бори и че заслужава мястото си в „Гласът на България“. В крайна сметка тя остана без стол на сцената, след като треньорът й реши към големите концерти да продължи по-опитната Керана.  

Впечатлен от дълбокия и мощен тембър на друг отпаднал участник - бесарабския българин Михаил Димов, Иван Лечев обеща да се прекръсти. „Мишо, ти ще станеш милионер, ако се занимаваш с опера! Готов съм да се прекръстя на Хаджи Хасан Мустафа, ако не завладееш световните сцени с този силен глас“, закани се китаристът на „ФСБ“. С вълнуващото си изпълнение на „Печат от моята душа“ момчето от Одеса измести македонеца Омар от отбора на Камелия, но по-късно самият той напусна сцената на шоуто завинаги. „В „Гласът на България“ исках да покажа, че бесарабските българи сме добри и сърдечни хора, че помним нашата прародина и с песните си можем да предадем част от своята душа“, призна талантливият Михаил на сбогуване.

По време на първите Нокаути стана ясно, че тази година зрителите ще получат шанса да спасят един от талантите, който не успее да се класира за големите концерти. Чрез зрителска кражба феновете ще имат право да гласуват кой от 20-те отпаднали певци от всички отбори заслужава да бъде върнат в състезанието. Така за концертите на живо един от треньорите ще има четирима певци, а останалите - по трима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай