Камата: Внимавайте с балканците

Джей Ло все пак ще пее, 1 милиард гледат откриването днес

Камата: Внимавайте с балканците | StandartNews.com

С Марадона сваляме по 2-3 кила и бием Бразилия, заяде се Христо Стоичков

София. Внимавайте с бедните, но горди момчета от Балканите! Предупреждението направи Христо Стоичков 24 часа преди началото на футболния Мондиал. Откриването започва в 21,15 часа българско време. Бразилия и Хърватия излизат от 23,00 в Сао Пауло за първия мач от шампионата.

Българската футболна легенда бе гост на предаването "С левачката" с водещи Диего Марадона и Виктор Уго Моралес. ТВ шоуто се излъчва по телевизиити "Телесур" и "Публика" в цяла Латинска Америка. Говорейки за първия мач на Аржентина, Ицо отсече: "Ще страда с Босна, а аз не го искам. Не знаете какви сме ние, балканските футболисти. Горди сме, макар и бедни, не се предаваме до последно".

Камата отказа да спомене фаворитите си, преди да изгледа поне по един мач на участниците. Явно обаче Бразилия не е на сърцето на Ицо, за "симпатиите" на Марадона е ясно. "Аз свалям 2 кила, а този (б.а. Марадона) още три и няма да загубим от Бразилия, която спечели срещу Панама", жегна домакините Ицо, "Невероятно е, че втората по важност фигура в бразилския национален отбор е неговият вратар - Жулио Сезар. Така както сме с Диего, ще разбием от голове Панама."

Камата го удари на спомени с великия аржентинец. "Трябва да се мисли мач за мач, не за всичките 30 дена от Световното. Ние през 1994 г. отидохме в САЩ с идеята да спечелим един мач, за да сме първите българи с победа на световно", разказа Стоичков. После се разчувства как с Марадона са излезли от беднотията. "Аз отидох в Барселона със 100 долара, така подписах с тях", спомни си той. "Днешните футболисти играят само за слава и пари, не за самата игра".
Марадона не остана длъжен на българина. "Христо е добър, директен. Така ми харесват приятелите. Когато се съберем, цял един футболен синдикат ни бойкотираше. Не ни оставиха, защото не й изнасяше на ФИФА. Ние сме свързани като братя в тази вечна борба в защита на правата на футболиста", допълни гениалният аржентинец.

Накрая двете лоши момчета се съгласиха, че на бразилците днес няма да е лесно срещу друг балкански тим - Хърватия (б.а. Гърция е третият представител на региона ни).

Ицо ще бъде на откриването в Сао Пауло днес като коментатор на мексиканската "Телевиса". Едва вчера се разбра, че новата му приятелка Дженифър Лопес все пак ще грейне на церемонията. Попдивата заедно с американско-кубинския рапър Питбул и бразилката Клаудия Лейте ще изпълни официалната песен на Световното. Хитът се казва "Ние сме единни" ("We Are One"("Ole Ola"). Преди няколко дни Джей Ло отказа да пътува за Бразилия, тъй като страдаше от бурната раздяла с гаджето. Очакват се още изпълнения на Бионсе и Сър Пол Макартни. В програмата ще участват 600 танцьори, акробати, хора на кокилир. Шоуто ще бъде гледано на стадион "Арена "Коринтианс" от 60 000 души. А пред телевизионния екран да привлече рекордните 1 милиард зрители.

Бензема и Туре на пост и молитва

Ревностните мюсюлмани на световното първенство ще срещнат проблеми след 28 юни. За първи път от 1986 г.свещените празници Рамазан съвпадат с Мондиал. Не само играчи от мюсюлмански страни изповядват тази религия. Французите Бензема и Саня, швейцарецът Шакири, белгиецът Фелайни, братята Туре и Жервиньо от Кот Д'Ивоар, Йозил от Германия се кланят на Аллах. За тяхно щастие денят в Рио е само 11 часа в момента, докато в Англия продължава 17. На мюсюлманите е забранено да ядат и пият на светло. При спортисти това може да има унищожителен ефет и отборите прескачат традицията. Коло Туре обаче заяви, че ще спазва всички правила на Рамазана.

Ужас за жените, 90% от мъжете загърбват секса

Световното по футбол представлява заплаха за секса в едно семейство, особено ако двойката е от страна, участник на Мондиал 2014. 90 процента от женените хървати ще предпочетат Световното по телевизията пред креватните изпълнения. Това показа проучване в Хърватия, цитирано от ДПА. Участвали са 200 мъже на възраст между 30 и 50 години. Половината от запитаните заявили, че предпочитат да гледат мачовете вкъщи с приятели. Една трета от участниците в анкетата доверили, че вече са се сдобили с два телевизора, така че да нямат конфликти с половинките си. Разбира се, при хърватите има допълнителна тръпка, тъй като отборът им не само участва на шампионата, но и ще играе в мача на откриването срещу домакина Бразилия.Коалиция "Испания" бие в парламента

Лютви Местан води пълни статистики на всички първенства

Въпреки предстоящите напрегнати политически месеци у нас, доста депутати ще се отдадат на футболните страсти. Най-силна се очертава парламентарната група за националите на Испания, показа проучване на "Стандарт". Цветомир Михов от ГЕРБ заяви, че ще гледа Мондиала и ще вика за "Ла Фурия". Причината - той е фен на испанското първенство и стила на футбол от Пиренеите. Един от най-запалените в Народното събрание - червеният депутат Филип Попов, който е и в парламентарния фенклуб на ЦСКА, също обясни, че симпатизира на настоящия световен и европейски шампион. Причината е като при колегата му от ГЕРБ. След ЦСКА Попов стиска палци за "Барселона".

В ДПС също са на футболна вълна. Депутатът Рушен Риза посочи, че лидерът Лютви Местан следи внимателно световните и европейските първенства, както и статистиките им. Риза призна, че лично той ще вика за Италия.
Колегата му от ДПС Камен Костадинов също е запалянко, а и член на Изпълкома на БФС. Той също беше убеден, че Испания може да направи дубъл на световната си титла отпреди 4 години.

Лидерът на ЗС "Ал. Стамболийски" Спас Панчев отсече, че ще стиска палци на бразилците. Симпатията му обаче е провокирана и по политическа линия. "Ако Бразилия стане световен шампион, то Дилма Русеф има всички шансове да повтори мандата си като президент", каза с усмивка Панчев. И припомни за българските корени на Русеф.

Утешителен факт за българските жени е, че "лъвовете" на Любо Пенев не се класираха за Мондиала. И без тази отдавна забравена тръпка, нашенецът обича футбола. Дали съпругите ще се направят на запалени от някой мач, или ще седнат в другата стая за сериала, няма значение, коментират експерти. Ако все пак жената е решила да угоди, трябва да има предвид, че българинът обича да гледа мач с бира (от алкохола), пържени картофи и шопска салата (откъм ястията).

За титла на Италия и пробив на младата Белгия стиска палци депутатът от БСП Иван Ченчев, който доскоро беше пресаташе на ЦСКА. "По принцип се радвам на изненади от малките отбори", каза той.

Сънито примамва с безплатна бира

Промоции на питиета и огромни телевизори! От Каварна до Ахтопол готвят всички удобства, за да привлекат плажуващите почитатели на футбола.

Безплатна бира, чаша вино или шотчета. Така част от заведенията в Слънчев бряг се стягат за Мондиала. От "Кондор" и "Старата къща" вече са сложили допълнителни плазми в градините. Управителите на заведенията са категорични, че при по-висока сметка на компаниите ще изненадат гостите си с безплатни питиета. "Реагираме според ситуацията. Няма да е коректно да ви кажа при сметка над 50 или 100 лева", обясниха от кръчмите в Сънито. До вчера част от заведенията вече бяха поставили по 5 допълнителни плазми в градините си. Другите пък влачеха в последния момент и монтираха телевизорите. Заведенията на плажа в Бургас също се стягат за месеца, в който светът ще е футбол. Собствениците и управителите са се подготвили също с плазми в градините.

Прогноза: Домакините наредиха софрите

Димитър Пенев

"Англия може и да не излезе от групите. Франция е на кантар, може би ще отпадне на осминафинал.
Голямата четворка е Бразилия, Германия, Италия и Испания. На финала Бразилия ще победи Германия с 2:1 в редовното време, след като първото ще завърши 0:0. Ще блеснат обичайните - Меси, Кристиано Роналдо. Да не забравяме германските футболисти, особено Клозе. Ако е имало някой добър в Южна Америка, вече са го взели. Разходили са го до Европа с луксозен самолет, после с хубаво "Порше".
Бразилците вече са приготвили софрите да празнуват. Няма да изпуснат шестата титла."
(пред sportonline.bg)

Дилма удари по масата

Песимистите ще загубят в битката с бразилския народ, заяви Дилма Русеф в навечерието на Мондиала. "Казваха, че няма да има шампионат, после стадиони, летища, мостове. Е, всичко е готово. Очаква ни веселие", заключи президентът на Бразилия, която спря със сила всички стачки и протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай