Какво искат известни именици от златната рибка

Какво искат известни именици от златната рибка | StandartNews.com

София. Никулден е. Има много притчи за добрите дела на свети Никола - как помагал на бедни, дарявал тайно, съживявал умрели. А доброденствието си вършел тайно, без никой да знае. За това е и Чудотворец. Всъщност свети Никола е първият и истинският Дядо Коледа. Още преди две хиляди години той оставял подаръци на децата в чорапите им, ако са били добри.

Името означава победител на народите. Благословените с него впечатляват с удивителна изобретателност. Те се справят с трудностите отраз. Уравновесени, трудолюбиви и способни. Никога не се отказват от възможностите да печелят. И като истински владетел на народите Николай е водач, от когото всички се страхуват. Гневът му е страшен и заслепяващ дори самия него. Николаевците са страстни и любят силно. Те се впускат стремглаво в чувствата и предлагат сърцето си веднага, а после си носят последствията. Те не търсят само красотата, а оценяват ума и душевните качества на партньора си. А когато ги споходи страхотният късмет да уловят златната рибка, винаги имат към нея три съдбоносни желания.

"Стандарт" попита известни мъже какво биха поискали от елегантната и многострадална красавица.

Бареков бленува за шестици и здраве

Лидерът на гражданското движение "България без цензура" Николай Бареков винаги пожелава на себе си и близките на първо място здраве. Шестици в училище за сина си Николай-младши, намисли още Бареков. "България без цензура" да бъде най-приятната изненада на евроизборите, за да може най-после да помогнем на българския народ", заяви още лидерът на гражданската платформа. По традиция навръх Никулден Бареков получавал много поздрави и честитки, но започвал деня във фитнеса с тренировка.

Кънчев иска щастие за дъщеря си

И трите желания на Ники Кънчев към златната рибка биха били свързани с малката му дъщеричка Мари Софи. Той иска тя да е здрава, умна и да живее в добре уредена държава, да има щастливо бъдеще. Като страстен меломан, не би отказал и на повторна среща с "Аеросмит" - този път в София. През 1993 година ги засякъл в Будапеща след техен концерт. Изловил Стив Тайлър и Джо Пери пред хотела им и се снимал с тях за спомен. "Искам да живея живота си - да работя това, което обичам и да ставам все по-добър в него", казва тв водещият.

Той е кръстен на баба си по майчина линия - Неда. Помни как тя го водела на уроци по акордеон и носела, милата, инструмента, че да не му тежи. "Имаше такава мода тогава в Червен бряг, както сега е с английския или каратето - да ни записват в музикалната школа. Всички баби носеха акордеончетата на децата и бяха много горди с тях. Наистина това ми помогна да си развия слуха", спомня си Ники. За днес той е замислил романтична вечеря с двете дами на сърцето си - Даниела и дъщеря им Мари Софи. Вече е запазил маса в "Остерия", където е заръчал на майстор-готвача Радо Кирязов пица със сьомга.

Кольо от "Революцията" се моли за "Стоунс"

Повечко почивни дни би поискал Никола Стоянов от рибката, която явно може да говори, щом пита за желания, а пък той явно има способностите на доктор Дулитъл, щом я разбира. Ваканцията обаче слага на трето място, а на първите класира постоянните си желания - всичките му близки да са здрави, за да е добре и той, и да има късмета да види на живо великаните "Ролинг Стоунс".

Актьорът, станал истерично известен като Тино от "Революция Z", е кръстен на дядо си по майчина линия. "На Никола на галено се казва Кольо, а на Николай - Ники", пояснява той. Дядо му живее в Плевен и го вижда по-често от екрана, но Кольо обещава скоро да му иде на гости. "Дадо ми също е бил певец навремето и е участвал в самодейни състави. От него си пазя китара, която е купил преди сто години в Москва. Тя беше 7-струнна, но аз я ъпгрейтнах и сега е с шест струни. Много ми е ценна и скъпа", разказва Никола. Той шаран никак не обича и затова е поръчал на сестра си тази година да му приготви скумрия. "Най-обикновената риба е, но на мен ми е любима", отсича красавецът.

Проф. д-р инж. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" АД и ръководител на катедра "Пътища" на УАСГ

1. Здраве и любов за всички близки хора

2. България да стане Германия на Балканите

3. Мои студенти да строят магистрали на всички континенти

Николай Банев: Вяра в бъдещето

Първото желание на бизнесмена Николай Банев е промяна в редица икономически закони и най-вече в този за управление на несъбираемите кредити. Защото от сегашния му вид, според него, страдат всички кредитори и получатели на заеми. Не по-малък е меракът му за промяна в закона за правата на съдия-изпълнителите. Второто му желание, за чието изпълнение ще помоли златната рибка, е България никога да не зависи от чужди интереси, независимо чии са те. Третото - здраве, щастие и доброта за всички от семейството. "На празника у нас ще се съберем около 50 човека. На масата ще има речна и морска риба, ще се леят песни. За мен Никулден е символ на здравата зима, на берекет и вяра в бъдещето", коментира Банев.

Михайлов: Пазя тайна

Николай Михайлов, играч на "Верона", футболист номер 1 на България за 2011-а и вратар на годината в Холандия за 2011-а, не е кръстен специално на никого. "Родителите ми са харесали името. Уважавам Никулден, отбелязвам го всяка година, както си му е редът - с пълнен шаран. Днес ще празнувам с приятелката ми. Ако хвана златната рибка, ще си пожелая на първо място да сме живи и здрави - аз, цялото ми семейство и хората, които обичам. Второ - да започна да играя възможно най-скоро. И третото желание ще го запазя в тайна - само за мен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай