Внимание: Без тези храни на новогодишната трапеза

Смята се, че носят лош късмет

Внимание: Без тези храни на новогодишната трапеза | StandartNews.com

Добре е някои храни да не присъстват на новогодишната трапеза, тъй като се смята, че носят лош късмет. Вижте кои са те.

Птиче месо

Ако не искате късметът ви да отлети в навечерието на Нова година, тогава заменете птичето месо на празничната трапеза с друго, пише az-jenata.bg. Според някои суеверия, кокошки, гъски, пуйки и т. н. обикновено се разхождат в мръсотия и там намират храната си. Ето защо се смята, че е на беднотия, ако на празничната трапеза сервираме птиче месо. Яденето на нещо с крила в навечерието на Нова година също се счита за лош късмет, тъй като може да се приеме, че вашето щастие отлита.

Омари и раци

Въпреки че се смятат за деликатес, в навечерието на Нова година не бива да залагаме на тези изискани храни, гласи суеверието. Ракообразните се движат настрани и назад (особено ако са застрашени от хищници), а това се смята за лоша поличба, че животът ни също ще тръгне назад. Според австрийците например, консумирането на нещо в навечерието на Нова година, което се движи назад, означава, че през следващата година ще имаме повече неуспехи. Това важи и за скаридите. Заложете на морски дарове, които се движат в посока напред.

Къса паста, юфка, начупени спагети

Според японците нудлите като ястие за посрещане на новата година са храна за късмет, сила, здраве и дълголетие. Сервирането на спагети също се смята за късметлийско блюдо. Това, което не бива да допускаме като грешка при приготвянето им е да ги начупваме. Японците смятат, че начупената паста, юфката символизират съкратен живот. Ето защо в новогодишната вечер избягвайте да хапвате къса паста, юфка и начупени нудли или спагети (и друга начупена дълга паста).

Хляб с дупка

Има различни рецепти за хлябове, някои с мая, други които пък се приготвят с квас. След изпичане, ако сме приготвили хляба точно както е по рецепта, той може да има равномерно разпределени по-малки или по-големи дупки, което го прави още по-разкошен. Но вероятно ви се е случвало да закупите готов хляб или вашият домашен по разрязването да има една по-голяма дълбока дупка, като „тунел“, сякаш хлябът е „дефектен“? Това обикновено се случва при грешка с втасването, месенето. Вярва се, че е на лош късмет и загуба, ако в празничната вечер/ден, имаме такъв хляб на масата си. Бързо можем да поправим нещата при сервирането, като нарежем хляба така, че да пресечем тази голяма дупка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай