Какво е чудовището от Лох Нес - нова версия

Учен предполага, че е гигантска костенурка

Какво е чудовището от Лох Нес - нова версия | StandartNews.com

Нова теория за чудовището от Лох Нес поставя въпроса дали най-после мистерията не е разгадана.

Най-популярната версия за Неси се счита тази, която казва, че това е древен воден гущер. По-новите версии предполагат, че това може да е голяма змиорка.

Биологът Хенри Бауер направи малко по-различно предположение. Професорът изследва чудовището от шотландския Лох Нес от дълго време и най-накрая успя да установи какво точно може да бъде то. Бауер вярва, че в продължение на няколко века хората са се страхували от огромните праисторически костенурки, малък брой от които са оцелели в Лох Нес и до днес. Професорът добави, че костенурките са могли да попаднат в езерото случайно, поради факта, че нивото на водата в този регион е било много по-високо. Когато водата спаднала, костенурките били хванати в капан. Но те успели да се адаптират към новите условия на живот.

Всеки знае, че морските костенурки дори и днес могат да достигнат много впечатляващи размери. В древни времена е имало гигантски индивиди. Версията за праисторическата костенурка изглежда на Бауер и някои други специалисти по-правдоподобна от историята на неизвестен воден динозавър, пише Блиц.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай