Какви щори да изберем за дома или офиса?

Съвременните щори са незаменима част от интериора на всяко едно жизнено пространство.

Съвременните щори са незаменима част от интериора на всяко едно жизнено пространство. Те не само изглеждат страхотно и придават много очарование на помещението, в което са инсталирани, но и са изключително функционални и напълно оправдават доверието, което все повече потребители им засвидетелстват. Огромното разнообразие от цветове и материали на изработка обаче са в състояние доста да затруднят избора на най-подходящите щори за дома, офиса или друга жизнена площ. Затова сега ще се опитаме да ви помогнем малко, като направим кратък преглед на най-популярните материали за изработка и обясним техните индивидуални предимства.

Щори, изработени от пластмаса

Пластмасовите щори са много популярен избор на потребителите и тази тенденция се запазва и до днес. Тяхната популярност се дължи на високото им качество и конкурентната цена. Също така пластмасовите щори предлагат огромно разнообразие от дизайнерски решения и разполагат с чудесни характеристики – те са здрави, надеждни, издръжливи във времето и изключително естетични.

Хоризонталните пластмасови щори най-често се инсталират на всяко крило, без да пречат на отварянето му. Те са компактни и стилни.

Вертикалните пластмасови щори отлично филтрират светлината в стаята. Ламелите им са с различна степен на пропускане на светлината и могат да се настроят по различен начин – например въобще да не пропускат светлина или пък да пропускат в точно желаната степен.

Предимства на пластмасовите щори:

  • Ниска цена
  • Разнообразие от цветови вариации
  • Отлична защита от слънцето
  • Лесна поддръжка
  • Хигиеничност
  • Устойчивост на влага
  • Дълготрайност

 Щори, изработени от плат

Щорите от плат изглеждат страхотно и тъй като материалът дава възможност за огромен избор на цветови вариации, те също са едно от любимите решения за предпазване домове и други жизнени пространства от вредното въздействие на слънчевите лъчи. За разлика от завесите, текстилните щори са пощадени от много от недостатъците, присъщи на тъканите - благодарение на специалните импрегнации при изработката, те се сдобиват със защита от прах и замърсявания, водоотблъскващи са и много лесни за почистване.

Материалите, използвани за текстилни щори могат да бъдат различни - лен, памук, коприна, нетъкани тъкани (с основа от PVC или фибростъкло). Характеристиките на този вид щори варират в зависимост от материалите на производство.

Предимствата на щорите от плат включват:

  • Не избледняват от слънцето
  • Подходящи са за прозорци с всякакви размери
  • Чудесно се вписват в декора на всяко вътрешно пространство
  • Не са претенциозни и се поддържат лесно

Ако избирате вертикални щори от плат за вашата всекидневна, непременно разгледайте моделите, чиято дължина е до пода. Те придават много изискан вид на стаята и въздействат положително върху естетическото възприятие на интериора. 

От друга страна, щорите от плат тип ролка, са универсални и подходящи за всяка една стая. Те се отличават с богатство от цветове, текстури, шарки и рисунки, което им позволява да се превърнат във фокусен център на помещението, независимо от неговия стил и предназначение.

Една особено очарователна разновидност са принтираните щори от плат, които осигуряват неограничени възможности за създаване на уникална визия на дома или офиса - можете да украсите прозорците с логото на вашата компания или просто с любимите ви снимки.

Щори, изработени от алуминий

Алуминиевите щори се вписват перфектно в модерния интериор. Алуминият е прочут със своята лекота, както и със специалното покритие от емайл или лак, даващ възможност за разнообразни цветови вариации. 

Подобно на други видове щори, алуминиевите също могат да бъдат хоризонтални или вертикални. И двата вида са много функционални. Ето и най-важните предимства на щорите, изработени от алуминий:

  • Устойчивост на температурни промени, UV лъчи и влага
  • Здравина
  • Огнеупорност
  • Прахоустойчиво покритие
  • Не абсорбират миризми
  • Лесна поддръжка
  • Дълготрайност

Всички видове материали за щори, които дотук изброихме, притежават уникален набор от предимства. След като вече сте наясно с тях, спокойно можете да изберете продукта, който е най-подходящ за вашия дом или офис. Независимо дали ще се спрете на щори, изработени от пластмаса, алуминий или текстил, те със сигурност ще ви осигурят много комфорт и ще разкрасят и оживят дома ви.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай