Какви чудодейни свойства крие банановата кора

Може да бъде използвана като почистващ продукт, както и за разкрасяване

Какви чудодейни свойства крие банановата кора | StandartNews.com

Обикновено сме свикнали да изхвърляме банановите обелки след консумация. Оказва се, че не трябва да бързаме да го правим, защото те имат редица чудодейни свойства, за които не сме предполагали, пише Edna.bg. Кората на банана може да бъде използвана както в кухнята, като почистващ продукт, така и като част от ежедневните ви разкрасителни процедури.

Ето и 5 здравословни свойства на банановите обелки:

1. Спомагат за намаляването на акнето. Обелките на банана съдържат витамин C и E, както и калий, цинк и желязо. Тези съставки могат да успокоят локална инфекция и да намалят появата на пъпки.

2. Спомагат за намаляването на видимите бръчки. Наличието на витамин C и антиоксиданти спомагат за изглаждането на бръчките.

3. Могат да полират приборите и бижутата ви. Калият в кората спомага за почистването на металните предмети.

4. Избелват зъбите. Калият спомага и за премахването на жълтите петна, които се получават от консумацията на храни и напитки като кафе, боровинки и малини.

5. Намаляват болката в главата. Ако търсите природен начин за облекчаване на главоболието, сложете обелка от банан на челото си или в задната част на врата, за да облекчите симптомите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай