Каката на Лили Иванова е на легло и под ключ

Магда бе блъсната от бус през 2016 г. и не може да проходи

Каката на Лили Иванова е на легло и под ключ | StandartNews.com

Сестрата на Лили Иванова е останала инвалид след тежката катастрофа, която преживя преди 5 години, пише вестник "Ретро". Съседи разкриват, че не са я виждали от месеци, защото била на легло и под ключ в дома си в столичния квартал „Банишора“, където обитава скромна гарсониера от дълги години.

Именно пред входа на кооперацията си по-голямата от двете сестри Магда бе блъсната от бус през 2016 година. Каката на естрадната звезда оцеля като по чудо в зловещото меле, след което дори бе тръгнал слух, че е починала. Оказа се обаче, че просто е била в тежко състояние, а заради нанесените й травми бе решила да води съдебно дело. Единият й крак беше потрошен на няколко места вследствие на инцидента и заради това се наложи и операция. Месеци след катастрофата възрастната жена чакаше обезщетение за причинени неимуществени вреди от шофьора, но парите така и не идваха. Затова тя заведе дело срещу застрахователната компания, в която бил застрахован бусът.

Процесът приключи в нейна полза и Магда успя да вземе сумата от 5500 лева, но длъжниците не ѝ платиха лихвата, заради което заведе и второ дело. Парите, които получила, съвсем не били достатъчни за лечението й, което продължава вече пет години. Без патерица каката на Лили Иванова просто не можела да помръдне и кракът ѝ продължавал да бъде като „чуждо тяло“ за нея. Пенсионерката излизала да подиша чист въздух само на терасата си. За разходки навън не си помисляла, защото трябвало да я свалят с инвалидна количка. За нея се грижели най-вече двете й дъщери Мария и Радмила, които обаче не живеят заедно с нея. Често се налагало Магда да разчита на помощ от комшиите, сред които е и актьорът Христо Гърбов.

Откакто върлува коронавирусът, срещите й със сестра й Лили съвсем се разредили. И двете се славят с люти характери и от деца не се спогаждали много. През годините имало моменти, в които дори не си говорели. Напоследък помежду им царяло разбирателство, но естрадната прима, която и без да има пандемична обстановка, живее като отшелничка, сега съвсем отказвала да ходи при сестра си. Притеснявала се да не я разболее, макар че и тя самата общувала със съвсем малко хора и щадяла здравето си.

В края на това лято се заговори, че "Вечната Амбър" също е започнала да губи безвъзвратно силите си. По време на концерта й в Античния театър в Пловдив Лили не бе в добра форма и едва успя да изкара програмата си до края, като за пръв път отказа бис, защото била пред припадък от изтощение. Вероятно примата ще намали темпото драстично и ще започне да мисли за бенефис след трите концерта, които е планирала в НДК тази зима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай