Как да помогнете на пострадалите след поредния потоп

Как да помогнете на пострадалите след поредния потоп | StandartNews.com

София. Много части на страната са под вода след поройните дъждове и наводнения. Хора от различни населени места останаха без домове, които се срутиха след приливната вълна, други пък са наводнени.

Ето как може да помогнете да бедстващите:

Хората се нуждаят от вода, храна (добре опакована), чисти дрехи, обувки, лекарства, одеала, чаршафи и други неща от първа необходимост. 

БЧК активира спешно още снощи кампанията за набиране на средства на кратък номер 1466. От там призовават гражданите и корпоративния сектор да се включат в подпомагането на засегнатите от пороя. Един смс струва 1 лв. (независимо от мобилния оператор).

"БЧК ще помогне във всички бедстващи райони, тъй като има структури из цялата страна, ресурс и възможности", каза Христо Григоров, председател на Българския червен кръст. Той уточни, че вече в много от районите, засегнати от бедствието, екипи на БЧК за реакция при бедствия оказват помощ. Доброволците раздават вода, храна, спални комплекти и одеяла. Организацията е в готовност да отвори и бедствения си резерв при нужда, допълват от БЧК.

Дарения се събират и на банковата сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
1000 София, ул."Калоян" № 3
(За пострадалите от наводненията в страната)

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:
през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
с дебитна/кредитна карта.

Oбщина Берковица продължава разчистването на наводнените улици и къщи след поройния дъжд. Наши читатели ни съобщиха, че е открита дарителска сметка за подпомагане на пострадалите от общината:

Община Берковица - дарителска сметка: BG76UBBS80021023043340 BIC: UBBSBGSF

Хората в Берковица също ще нуждаят от стоки от първа необходимост, набират се и доброволци, които да помагат за разчистването. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай