Как да отслабнем с вода

Как да отслабнем с вода | StandartNews.com

Забравете салатите и тренировките с инструктори. Пиенето на вода може да е ключът към вашето отслабване.

Приемането на половин литър вода със стайна температура преди хранене може да помогне на хора с наднормено тегло да загубят няколко излишни килограма.

Британски учени твърдят, че подобна проста промяна в хранителните навици на човек би била от огромна полза. Според тях здравните специалисти биха допринесли съществено, ако съветват пациентите си да изпълняват тази процедура.

Екипът изследващи провел тестове с 84 души с наднормено тегло, избрани съвсем произволно. Всеки един от изследваните е получил здравна консултация как да адаптира новия навик към начина си на живот и как да подобри нивото на физическата си активност.


След това цялата група е разделена на две части - 41 души в първата, а в другата 43. Всеки от подгрупа 1 трябвало да изпие 500 мл. вода преди хранене, а в подгрупа номер 2 участващите били помолени просто да си представят, че са сити преди да седнат да се хранят.
Цялото изследване позволявало използване само на обикновена питейна вода.
Така след изтичането на пробния период от 12 седмици по-малката успяла да понижи теглото си средно с 1.3 килограма повече от по-голямата. Всеки от първата подгрупа свалил приблизително 4.5 килограма, докато тези от втората достигнали до едва един килограм.

Доктор Хелън Парети от университета в Бирмингам споделя:
"Красотата на тези изследвания е в тяхната простота. Това е нещо, което не отнема толкова усилия, за да бъде интегрирано в напрегнатото ни ежедневие. В комбинация с правилен режим и добра двигателна активност човек може да постигне дори

повече"
Учените възнамеряват да продължат с откриване на нови позитивни ефекти от пиенето на вода, като следващата стъпка е работа с по-големи групи хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай