Как се влиза в затвора срещу заплащане

Странно или не, предлага се и тази услуга

Как се влиза в затвора срещу заплащане | StandartNews.com

Най-старият английски затвор, Шептън Малет в графство Съмърсет, предлага на желаещите да станат затворници за един ден и да пренощуват в единична килия, пише в."Сън".

Екстремното преживяване ще струва на търсачите на силни усещания 49 британски лири. Вълнуващото посещение предлага пълно потапяне в бита на лишените от свобода. На участниците се предлага оригинално меню, като за закуска се сервира задължителната овесена каша. Запланувана е и нощувка в единична килия.

Шептън-Малет е най-известният затвор във Великобритания, където са излежавали присъдите си едни от най-опасните престъпници. Първите затворници попадат тук през 1626 година. Оттогава в Шептън--Малет са изпълнени множество смъртни присъди, като последното обесване датира от 1945 година.

През 2013 година учреждението престава да бъде затвор и се трансформира в туристическа забележителност. На посетителите се предлагат и други екскурзии в Шептън-Малет.

Едната от тях е разходка с изследователи на паранормални явления, която се провежда на територията на затвора от 21 до 3 часа през нощта. Услугата струва 50 британски лири

Екскурзиантите могат да дебнат привиденията и да чуят страшната история за Жената в бяло, която според слуховете убила своя любовник, преди да бъде осъдена на смърт

Вестникът изтъква, че всички билети за затворническите турове са изкупени до февруари 2021 година, но все още желаещите могат да се запишат за месеците март и април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай