Как се почистват бели кецове?

Ето няколко съвета

Как се почистват бели кецове? | StandartNews.com

Белите кецове никога не излизат истински от мода. Те винаги са онзи чифт обувки, които превръщат дори стандартната комбинация от дънки и тениска в стилно облекло. Единственият недостатък на белите кецове е, че само след няколко носения губят яркия си бял цвят и се зацапват много лесно. Кой е най-добрият начин за почистване на бели кецове, могат ли да се перат в пералнята и дали наистина пастата за зъби помага? Вижте в следващите редове:

Почистване на бели кецове от кожа

Когато мъжките кецове са от кожа, задачата не е трудна. За самата кожа се използва влажна кърпа или силиконова гъба. Не използвайте спирт или абразивни препарати, защото ще наранят кожата.

Почистване на бели кецове от плат в пералнята

Вероятно първата ми мисъл е да ги сложите в пералнята. Всъщност, това е крайният вариант, поради няколко причини – при пране в пералнята белите кецове могат да се разплетат, да се скъсат или да повредят пералнята. Ако кецовете ви имат малки елементи, те могат да се откъснат и да попаднат във филтъра на пералнята. Все пак, ако решите да изперете кецовете в пералнята, свалете връзките и сложете всяка обувка в торбичка от плат. Напълнете пералнята с хавлиени кърпи, за да омекотят ударите при въртене. Настройте на 30 градуса и по никаква причина не пускайте центрофуга.

Почистване на бели кецове с пране на ръка

По-добре е да изперете кецовете на ръка с мек перилен препарат, хладка вода и четка. Има и специални шампоани и сапуни за почистване на кецове, които се продават в големите вериги магазини за обувки като ССС. Оттам можете да се снабдите и с продукти за поддържане и защита на обувките.

Най-удачно е да изпозлвате стара четка за зъби и внимателно да отстраните с нея замърсяванията. Изплакнете препарата с помощта на мокра кърпа и оставете кецовете да съхнат на сенчесто и проветриво място. Не използвайте белина, защото от нея белите тъкани всъщност пожълтяват.

Почистване на бели кецове с „вълшебна“ гъбичка

Вълшебните гъбички са удобен начин за поддържане на белотата на кецовете в ежедневието. Вместо да чакате да станат много мръсни, всеки ден след като се приберете, използвайте меламинова гъба за почистване на гумените подметки и бордове на обувки. Други средства за поддържане на бялата гума на мъжките кецове наистина бяла, е ползването на паста за зъби, препарат за чинии или мокри кърпички.

Обезмаслител

Много модни почитатели се кълнат в препарата против мазнини, с който премахват с лекота замърсявания от белите си кецове. Тук има малък трик – не използвайте гъба за чинии, защото често по-грубата им зелена (или синя) част може да остави влакна по белите ви кецове. Когато взимате решение за почистване на белите кецове, прочетете внимателно и гаранционната карта. Понякога прането в пералня премахва гаранцията, защото обувките, без значение дали са бели мъжки кецове или маратонки, не са предвидени за пране по този начин.

И един практичен съвет – следете предложенията в онлайн магазините на любимите си марки или в големите вериги за обувки като ССС. Така ще имате възможност да си купите не един, а поне два чифта любими мъжки кецове и да ги пазите чисти по-дълго време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай