Как ретроградният Меркурий ще повлияе на зодиите

Той започва на 10 май на 4 градуса в Близнаци, което го прави особено силен по отношение на объркването и недоразуменията

Как ретроградният Меркурий ще повлияе на зодиите | StandartNews.com

Следващият ретрограден Меркурий започва на 10 май на 4 градуса в Близнаци, което го прави особено силен по отношение на объркването и недоразуменията. Все пак Меркурий управлява Близнаци - въздушния знак на гъвкавостта, адаптивността и изкуството на ученето. Но тъй като Близнаци е знак, ненаситен за нови знания и преживявания, може да ни накара да се захванем с прекалено много нови неща и да ги оставяме недовършени.

Когато Меркурий се движи (видимо) ретроградно, той по същество се връща назад във времето, като проследява стъпките си през зодиакалния календар и кара недовършените дела от миналото да изплуват отново. Вместо да следвате порива на Близнаците да започнете нещо ново по време на тази ретроградна фаза, отделете време да редактирате, прегледате и преосмислите ситуация, която може би сте изоставили или оставили незавършена.

Все пак ретроградният Меркурий е идеалното време за уреждане на сметките и прекратяване на ситуации, които са се проточили прекалено дълго във времето.

Меркурий е и планетата на общуването, а когато се движи през разговорливите Близнаци, е възможно да ви е трудно да бъдете внимателни с думите си. Уверете се, че мислите, преди да говорите, защото има вероятност да кажете нещо, което не сте имали предвид или дори да ви се прииска да споделите поверителна информация.  Клюките може да са полезни и пикантни, но в този период едва ли ще доведат до нещо продуктивно. Казвайте по-малко, вместо повече, защото точно тази кутия на Пандора няма механизъм за затваряне, съветва Edna. Бъдете още по-внимателни от обикновено да не се подлъжете по дезинформация.

На 22 май кашата на тази ретроградност ще започне да става още по-гъста. Тогава Меркурий ще се върне в Телец - земния знак, който се намира точно преди Близнаци в зодиакалния календар. Телецът е стабилен, упорит и бавно движещ се земен знак, който променя енергията на тази ретроградност в голяма степен. Докато  Меркурий се движи назад през Телец, ще ви се струва сякаш всичко става болезнено бавно. Не се притеснявайте, не само вие ще се чувствате така, но и повечето хора около вас.

За щастие, това преживяване няма да продължи вечно. Кризата приключва на 3 юни на 26 градуса в Телец, и много от нас ще започнат пътя си напред с изцяло нова перспектива. Приемете усложненията, които този ретрограден Меркурий може да ви донесе, защото те винаги крият зрънца мъдрост. А ако ви се струва, че преживяването е било само стресираща загуба на време, имайте предвид, че Меркурий е известен като пакостникът в астрологията. Ретроградите са просто момент, в който Меркурий има възможност да изпусне малко пара и да създаде добър хаос. И не забравяйте - това се случва три до четири пъти годишно и продължава само около три седмици, така че може и да седнете удобно, да се отпуснете и да се насладите на космическото шоу!

А за да направите този период по-лесен, споделяме какво можете да очаквате според зодията си:

Овен

От 10 до 22 май Меркурий ще се движи назад през третия ви дом на общуването, което може да направи тази конкретна фаза на транзита като ретроградна на стероиди. Не само че цялата ви техника може да бъде по-нестабилна от обикновено, но и недоразуменията могат да бъдат много. Ще трябва да се постараете да проявите търпение и дипломация, което, да, е предизвикателство дори когато всичко около вас не е в хаос. Но има и добра страна: Третият дом включва също пътувания на къси разстояния, братя и сестри, колеги и местната общност, така че може да ви е по-лесно да посетите отново любима дестинация за пътуване или да се свържете отново с хора, които ви липсват напоследък. А след като Меркурий се върне във втория ви дом на доходите - където беше в средата на април - ще преоцените как използвате уменията си на работното място и дали сте оценени толкова, колкото смятате, че трябва да бъдете. Може би е време да промените нещо, независимо дали това означава да повишите тарифите на клиентите си или да потърсите нова възможност.

Телец

Планетата на комуникацията се движи назад през втория ви дом на доходите от 10 до 22 май, което може да ви накара да преосмислите конкретен източник на финанси и/или ресурс. Възможно е да се върнете към чертожната дъска, за да усъвършенствате даден проект, или да преосмислите начина, по който искате да се справите с работата си в по-широк смисъл (например да преминете от пълен работен ден към работа на свободна практика или обратното). С бунтара Уран който е в синхрон със затъмнението във вашия знак на 30 април, това определено е момент, в който да се възползвате от възможността да разтърсите нещата. И докато Меркурий е ретрограден във вашия знак и в първия дом на Аз-а, където за последен път прекара известно време в средата на април, ще се замислите за това колко енергия отделяте на страстни проекти и лични цели. Въпреки че този транзит не е задължително да стимулира движението напред, ще имате уникален шанс да преосмислите, преразгледате и усъвършенствате плана си за действие. В същото време може да се вдъхновите да създадете повече баланс между грижата за вашите нужди и взаимоотношенията ви на четири очи.

Близнаци

Когато за първи път започне ретроградното си движение, от 10 до 22 май, Меркурий ще се движи назад през вашия знак, Близнаци. Тъй като той е и вашият управител, може да се почувствате малко забавени и не в правилната посока, особено по отношение на напредъка в личните стремежи. Но тъй като навлизаме в сезона на вашия слънчев знак, несъмнено имате много планове за социални контакти и пътувания, които ще искате да спазите, както и трябва. Само не забравяйте да предвидите допълнително време, за да стигнете до срещата, урока или летището, в зависимост от плановете ви. И докато планетата на общуването се движи обратно през вашия дванадесети дом на духовността от 22 май до 3 юни, спомнете си за настроението, в което се намирахте около средата на април. Може би сте се чувствали по-мечтателни, размишлявайки за това какво искате да постигнете през следващите седмици. Този път можете да използвате тази енергия, за да осъзнаете още по-ясно какво искате да постигнете и как най-добре да се погрижите за ума и емоциите си, за да го постигнете. 

Рак

Планетата на общуването започва обратното си движение във вашия дванадесети дом на духовността от 10 до 22 май, поради което може да се чувствате изключително лениви и немотивирани. Ще ви се иска да прекарате повече време насаме със себе си и да се вгледате по-дълбоко в състоянието ви. Сънищата и фантазиите ви може да станат особено ярки, а следенето им - може би чрез водене на дневник - може да ви помогне да определите по-добре всички скрити желания и емоционални рани, които са най-важни за разрешаване именно сега. И докато планетата вестител се движи назад през вашия единадесети дом на контактите от 22 май до 3 юни, ще ви бъде по-лесно да се свържете със стари колеги, приятели, общности или екипи, от които сте били част. Независимо дали ще отговорите на обява за работа, ще обсъждате изоставен преди това проект, по който искате да си сътрудничите, или ще ви се върне ключов спомен, тези моменти могат да се окажат наистина вдъхновяващи и да ви накарат да се почувствате по-свързани със себе си.

Лъв

Тъй като от 10 до 22 май ретроградното движение осветява единадесетия ви дом на контактите и приятелството, вероятно ще се върнете към екипни проекти, които преди това са били отложени или се нуждаят от усъвършенстване. Този опит може да ви предложи нова перспектива за това как искате да осъществите дългосрочните си желания и кой може най-добре да ви подкрепи в това. Събирането на записки и обсъждането на потенциални планове за действие с приятели или колеги може да бъде особено продуктивно сега, дори и ако все още не сте готови да действате. И докато се движи назад през вашия десети дом на кариерата от 22 май до 3 юни, може да се окажете в светлината на прожекторите по начин, по който ще ви напомни за средата на април. Възможно е да бъдете помолени да поемете по-видима роля в работата, да сте ръководители или да носите повече отговорност. В същото време ще можете да помислите дали това в крайна сметка е посоката, в която искате да се движите, или е знак да промените нещата.

Дева

Планетата вестител, която е и ваш управител, се движи назад през десетия ви дом на кариерата от 10 до 22 май, подтиквайки ви да изясните дългосрочните си професионални цели. Може да се окаже, че това е особено благоприятно време за събиране на информация, за актуализиране на стар бизнес план или за обсъждане на мащабни идеи с приятели и колеги. В същото време може да почувствате, че съвсем не сте на едно мнение с висшестоящите или с ключови клиенти, което определено може да се окаже разочароващо, но може и да ви даде възможност да конкретизирате визията си. А докато Меркурий се движи през вашия девети дом на приключенията и висшето образование от 22-ри до 3 юни, ще бъдете принудени да проучите и евентуално да действате по отношение на подобряването на уменията ви или разширяването на кръгозора ви.

Везни

Ретроградният Меркурий започва в деветия ви дом на висшето образование и приключенията от 10 до 22 май, което може да ви подтикне към повече самоанализ на философията ви за живота и личностно израстване. Възможно е да почувствате, че трябва да промените приоритетите си, като например пътувания, които ви отварят очите, или  да усъвършенствате уменията си, за да можете да напреднете в кариерата/дейността ви. Този момент е отреден за вас, за да забавите темпото и да определите в какво наистина си струва да влагате енергията си сега. И тъй като Меркурий се връща в осмия ви дом на интимността от 22 май до 3 юни, ще се съсредоточите повече върху общите ресурси и нивото ви на комфорт в отношенията между най-близките ви хора. Ако ви се струва, че липсва взаимност между вас и половинката ви, скъп приятел или любим човек, помислете как да повдигнете темата. И след като се настроите към интуицията си, може да осъзнаете, че всъщност сега е най-подходящият момент да споделите точно как се чувствате и да работите за разрешаване на проблема.

Скорпион

Ретроградният Меркурий ще започне в осми дом на емоционалните връзки и интимността - дом, който вашият знак управлява и следователно е добре познат. От 10 до 22 май може да се почувствате малко заклещени в миналото, като имате предвид как трудни ситуации с близки хора са довели до днешното състояние на отношенията. Въпреки че връщането назад е донякъде неизбежно сега, можете да се възползвате от този момент, като преосмислите и излекувате раните от миналото. Разговорите с доверено лице, дори с терапевт, за да обсъдите болезнените спомени, може да ви помогне да излезете от този транзит, и ще се почувствате по-силни и по-центрирани. От 22 май до 3 юни Меркурий ще е на заден ход в седмия ви дом на партньорството, през който премина в средата на април. Възможно е да се вдъхновите не само да усъвършенствате подхода си към целите, които споделяте с близките си, но и евентуално да направите планове с най-скъпия си приятел от миналото или да пресъздадете любимата си вечер за среща с половинката си.

Стрелец

Докато планетата вестител се движи назад през вашия седми дом на партньорството от 10 до 22 май, ще размишлявате върху основите на вашите взаимоотношения - романтични, платонични или професионални. Основните въпроси, които трябва да си зададете сега: С кого искате да си партнирате, как ще изглежда това в идеалния вариант и какви компромиси трябва да се направят, за да можете и двамата да се чувствате удовлетворени? А от 22-ри до 3 юни Меркурий ще премине през шестия ви дом на благосъстоянието, подтиквайки ви да преосмислите ежедневната си заетост.  Възможно е напоследък да сте се захванали с твърде много неща (което не би било изненадващо за вас като човек, управляван от Юпитер, който прави всичко по силите си) и сега имате възможност да се съсредоточите върху начинанията, които наистина си заслужават времето ви.  Може би ще осъзнаете, че като решите да се откажете от всичко, което не отговаря на дългосрочните ви желания, ще се чувствате още по-удовлетворени и успешни.

Козирог

От 10 до 22 май планетата на комуникацията ще се движи назад през шестия ви дом на здравето и благосъстоянието, което може малко да ви затрудни да се движите напред, както обикновено правите в ежедневието си. Възможно е да се появят забавяния и недоразумения, независимо дали планирате да отидете да тренирате с приятел или да придвижите напред текущи работни проекти. Но може да се окаже, че всъщност ще е добре да се отдръпнете от бързината, за да забавите темпото и да подходите по-съзнателно към това, в което влагате от сърцето и душата си. И докато Меркурий се движи обратно в петия ви дом на романтиката и себеизразяването от 22 май до 3 юни, най-добре ще е да приемете спонтанността  и творчеството, които ще ви навестят, защото и двете ще ви улеснят да се забавлявате и да общувате с другите.

Водолей

От 10 до 22 май Меркурий се движи назад през петия ви дом на романтиката и себеизразяването, което може да се окаже чудесен момент да се върнете към творчески проект, който сте отложили. Това обаче означава също, че може да ви навести драма от миналото, като това бивши да решат да ви пишат. Не забравяйте, че Меркурий е палава планета, така че призраците, които се връщат, за да ви преследват, може всъщност да не означават нищо. А може и да ви дават възможност да приключите с емоционалните проблеми и да се отървете от миналото веднъж завинаги. Говорейки за миналото, вътрешният ви свят ще бъде основният фокус на втората половина на транзита, тъй като Меркурий ще премине през четвъртия ви дом на... дома, изисквайки от вас да се замислите за корените си и за моделите, хората и поведението, които ви носят чувство за сигурност. Това, върху което работите сега, може да ви подтикне да се грижите за себе си по различен начин занапред.

Риби

Докато Меркурий е ретрограден в четвъртия ви дом на домашния живот от 10 до 22 май, може би ще искате да се заемете с отдавнашни емоционални проблеми, които от известно време насам сте замитали под килима. Макар че може да сте склонни да предпочитате бягството пред това да се изправите пред реалността, истинското посвещаване на самоанализа и грижата за вътрешното ви Аз сега може наистина да укрепи чувството ви за емоционално благополучие и сигурност. И докато Меркурий се движи обратно през третия ви дом на комуникацията от 22-ри до 3 юни, ще започнете да осъзнавате, че напоследък може би се опитвате да поемате твърде много отговорности - независимо дали става въпрос за социални ангажименти, професионални проекти или нещо средно между тях. Този период може да ви даде възможност да се справите с ангажименти, взаимоотношения или случайни сътрудничества, които просто не отговарят на крайните ви нужди или цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай