Изтръгват чадъри на плажа в Несебър

Изтръгват чадъри на плажа в Несебър | StandartNews.com

Войната за сянката на южния плаж в Несебър продължава. В нощта срещу понеделник туристи и охранители от хотелите са премахнали сами част от поставените на мястото на свободната зона чадъри. Съоръженията са изхвърлени във вълните, а представители на концесионера, които събират парите на плажуващите, са ги събирали сутринта. Част от най-големите хотели в курортния град са се присъединили към подписката на собственици, за да бъде прогонен настоящият стопанин на плажа.

Представители на концесионера в ранния следобед сами са започнали да махат чадърите от спорните места. От близо 150 поставени съоръжения стопаните на ивицата са премахнали сами поне 30, научи "Стандарт". Спорът избухна на 10 юни, когато плажът осъмна с плътно подредени чадъри и шезлонги на пясъчната ивица пред хотелите. Така туристите, които искат да ползват свободна зона, трябва да вървят около 200 метра до дюните, където не се събират такси за сянка. Напрежението в курорта расте, а при сблъсъците между туристи и концесионери през миналата нощ е викана и полиция от РПУ - Несебър.

Скандал и бой заради паяка в Слънчев бряг

Служител в хотел "Колизеум" в Слънчев бряг е бил нападнат и набит от работници, отговарящи за репатрирането на неправилно паркирани автомобили в курорта. До инцидента се стигнало заради поставени скоби на автомобила на служителя. Той категорично отказал да плати глобата, при което бил изваден от колата от санкциониращия екип и пребит. По боя са обвинени двама служители на "Слънчев бряг" АД, които работят с паяка на територията на курорта. "Моят работник е спрял за няколко минути пред бариерата на хотела, трябвало е да си вземе нещо. Веднага се е върнал и е обяснил, че веднага тръгва. Служителите на "Слънчев бряг" АД обаче буквално са го изхвърлили от колата му и са започнали да го бият. Човекът си е извадил медицинско и е подал жалба в полицията", заяви мениджърът на хотел "Колизеум" Веселин Налбантов. Шефът на "Слънчев бряг" АД категорично отрече негови хора да са пребили работника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай