Изпратиха Валя с бял ковчег и камбани

Изпратиха Валя с бял ковчег и камбани | StandartNews.com

И шофьорът на катафалката плака за медсестрата

Бургаският квартал "Лозово" изпрати 24-годишната медицинска сестра Валя Иванова. Тя бе погребана в затворен бял ковчег, а на гроба й бе поставен бял кръст. Целият квартал се стече, за да си вземе последно сбогом с младата жена, чието тяло бе изхвърлено точно преди седмица от морето до яхтеното пристанище. Реки от сълзи проляха роднините и приятелите на Валентина край ковчега й. Хората в квартала не помнят да ги е сполетявала някога по-голяма трагедия. "За първи път виждам шофьора на катафалката да плаче. Плакаха и работниците в гробищата, които изкопаха гроба й. Никога няма да разберем как и защо свърши животът на това момиче. То отнесе тайната си в земята завинаги", каза кметицата на Лозово.

Траурната церемония се състоя в неделя на обяд в ритуалната зала на бургаския траурен парк. Отслужен бе само граждански ритуал, без християнско опело, защото Валентина се е самоубила. Свещеник не се появи и на самото погребение. Вместо това камбанен звън огласи Лозово.

Родителите на Валентина и приятелят й Валентин Георгиев бяха неотлъчно до белия ковчег и ридаеха. Много от приятелите й коментираха, че не могат да повярват, че Валя е посегнала сама на живота си. За пореден път се чуха версии, че тя може да е била убита. Съдебната експертиза обаче сочи, че жената се е удавила. Криминалистите са категорични, че в случая става въпрос за самоубийство, защото младата жена е правила още три опита да сложи край на живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай