Изпращаме Чочо с "Граница"

Изпращаме Чочо с "Граница" | StandartNews.com

София. Жестокият и прекрасен "Граница" е филмът, с който ще изпратим Чочо Попйорданов. Днес от 21.00 часа БНТ1 ще излъчи прочутата лента на Илиян Симеонов. Премиерата на "Граница" е на 4 февруари 1994 г. и това е единственият филм, за който е направен опит да бъде забранено излъчването му по телевизията след промените.

Действието се развива в малка погранична застава в социалистическа България.
Граничарите са командвани свирепо от Капитана (в ролята Наум Шопов). Войниците имат два избора: да станат герои и да заслужат домашен отпуск, като убиват бягащите през границата хора или да станат предатели, като не спазват железните правила на Системата и не стрелят по "нарушителите" на границата.
Чочо Попйорданов играе Попа, отличник на заставата, който се бори с Красавеца (Мариян Вълев) за ласките на една малка глухоняма циганка (Елена Петрова). За участието си в "Граница" Чочо е награден със "Златен Баяр" в Белгия за най-добра мъжка роля. Приза в столицата Брюксел му връчва легендата Ален Делон.

Междувременно СДВР прегледа записите от видеокамерите и обяви, че те потвърждават вече известната версия за трагичния край на Чочо Попйорданов. Видяното показва как актьорът пада от над 2 метра височина в събота след обeд. Там Попйорданов е на гробищата заедно с приятелката си Даниела, за да посадят петунии в пръстта, където лежи майка му Катя, която си отиде преди почти месец. Във фаталния ден Чочо иска да вземе мерки за паметник и затова отстъпва заднишком, за да си представи отдалеч как ще изглежда постаментът. За зла участ се озовава точно до необезопасеното място, до което е поставена табела с предупреждение за височината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай