Изпитани рецепти срещу махмурлук

С оглед на предстоящите празници е добре да се подготвим и за алкохолните предизвикателства

Изпитани рецепти срещу махмурлук | StandartNews.com

С оглед на предстоящите празници е добре да се подготвим и за алкохолните предизвикателства, които ни предстоят. Ето какво съветват специалистите пред в. "Вечерна Москва" за борбата с махмурлука след празнично угощение. Според експерти цитрусовите плодове вършат отлична работа в битката с махмурлука.

"Зелева саламура помага не по-малко – тя съдържа много витамин С и млечна киселина. Зеленият чай с резен лимон, алкализираща минерална вода също работят добре. И, разбира се, приемайте абсорбенти", съветват лекари. Диетолози припомниха, че в никакъв случай не трябва да смесвате различни видове алкохол и в идеалния случай трябва напълно да се ограничим до една напитка, предаде БГНЕС.

"Сухото червено вино е идеално за всеки празник, включително и за Нова година - то не само подчертава вкуса на повечето ястия, но също така съдържа много антиоксиданти, които ще сведат до минимум отрицателните ефекти на алкохола върху организма на следващия ден".

По-рано учени от Брайтънския университет във Великобритания заяви пред в. „Дейли мейл“, че е най-лесно се напиваме от сладките питиета – шери и портвайн, но бързо ни „повалят и уискито и пенливите вина. Като цяло повечето диетолози казват, че водката докарва най-малко главоболия и дори да прекалите ще се чувствате „малко по-малко зле“ на следващата сутрин.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай