Иво Атанасов е новият член на СЕМ

Иво Атанасов е новият член на СЕМ | StandartNews.com

София. Депутатите избраха Иво Атанасов за член на Съвета за електронни медии на мястото на София Владимирова, чийто мандат изтече. Другата кандидатура - Радомир Чолаков, отпадна.

Атанасов беше избран с гласовете на 102-ма народни представители. Против него нямаше гласове, а четирима се въздържаха. Радомир Чолаков подкрепиха едва 8 депутати. Шестима бяха против, а 75 се въздържаха.

„Всички досегашни мнозинства, идвайки на власт, са променяли състава на СЕМ, за да сменят всички лица в него и по този начин да си гарантират медиен уют. В цялата история на България има едно-единствено изключение и то е през 2005 година. Минаха обаче 4 години и в началото на предишния мандат видяхме отново тази порочна практика", каза от парламентарната трибуна Атанасов.

"Съветът за електронни медии се произнася по съдържание. Трудно ми е да приема намеците за провинциализъм, свързани със споменаването на моя роден град Кюстендил", каза още той.

Според него не е проблем и че е бил в политиката.

Иво Атанасов беше депутат от БСП в четири народни събрания, като е бил и председател на Комисия по гражданското общество и медии. Той беше областен лидер на БСП в Кюстендил. В последните две години от втория мандат на президента Георги Първанов Атанасов беше негов съветник по медийните въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай