Ивица Дачич на посещение в България

Ивица Дачич на посещение в България | StandartNews.com

София. Сръбският премиер Ивица Дачич е на посещение в София за поредица срещи с висши държавни представители. Той е придрюжаван от делегация с министри, която ще проведе съвместно заседание с ресорните колеги от българска страна.

Премиерът Пламен Орешарски ще се срещне със сръбския си колега в Министерски съвет, където около 10:20 часа ще направят изявления.

След разговора на четири очи между Орешаршски и Дачич ще започне пленарно заседание на делегациите на двете държави. Ще участват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Данаил Папазов, министърът на регионалното развитие на България Десислава Терзиева, министърът на икономиката и енергетиката на България Драгомир Стойнев, посланикът на България в Сърбия Ангел Димитров, министърът на транспорта на Сърбия Александър Антич, посланикът на Сърбия в България Владимир Чургус.

Премиерът на Сърбия ще се срещне с председателя на Народното събрание Михаил Миков и с президента Росен Плевнелиев. За 11:45 часа е планирана среща на президента Росен Плевнелиев с Ивица Дачич на "Дондуков" 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай