Инфаркт покоси олимпиеца Милен (ОБЗОР)

Инфаркт покоси олимпиеца Милен (ОБЗОР) | StandartNews.com

Олимпийският шампион от Атина 2004 г. Милен Добрев бе открит мъртъв в дома му в Пловдив. Спортистът е бил покосен от инфаркт, обясниха пристигналите на място полицаи, които са категорични, че няма данни за насилствена смърт. Добрев е родом от пловдивското село Житница, но е живеел сам в апартамент в Пловдив. След шумен развод преди няколко години, съпругата му си заминала за родния Бургас. Взела и сина им Кристиян. А това бе повод няколко години шампионът да води тежки съдебни битки за попечителство над детето. Така и не успя да вземе сина си при себе си, но от мъка се пропи, разказаха съседи на Добрев. Според близки на семейството обаче, Милен пиел още докато бил със съпругата си и това станало причина за развода. Когато се разделили, съвсем пропаднал. Няколко пъти се лекувал, но без успех. Преди година пак започнал терапия и от пет месеца бил чист. Според съдружника му Атанас Марков, с когото планирали да направят клуб по вдигане на тежести, е бил в страхотна форма, не е вземал анаболи и прекарвал по два часа и половина на ден във фитнеса. Единственото, от което се оплаквал, било високо кръвно налягане. Имал предписани хапчета, но не ги пиел редовно. Вероятно това е и причината за фаталния му край. Аутопсията ще установи кога е починал. Открил го е баща му Атанас около 13.30 ч. Добрев получавал 1050 лева пенсия заради олимпийската титла.

Милен Добрев е последният олимпийски шампион на България във вдигането на тежести. Печели титлата в категория до 94 кг на Игрите в Атина през 2004 г. Карма, проклятие или просто злокобен факт е, че той си отиде в деня, в който скандалът с допинга в националния ни тим е на път да убие тежката атлетика у нас. Зловещо изглежда и последната снимка във фейсбука на Добрев на шишенца станозолол. Именно с това изловиха елитните ни щангисти.

Милен е роден на 22 февруари 1980 г. Израснал е в пловдивското село Житница и изповядва католицизма и е заявявал, че е много набожен. Той е голям мълчаливец и дори успехите не го превърнаха в медийна звезда. Останалите щангисти твърдят, че той е най-трудолюбивият в залата. Въпреки че има уникална физика, Милен постига всичко с много пот. По време на олимпийските игри в гръцката столица българският спортист бе оприличен на "Мистър Пропър". Прякор, който той прие с усмивка.

Тренира вдигане на тежести в клуб "Марица-Олимп" при треньора Кръстю Милев. Първият му успех е през 1996 г. на европейското първенство за юноши в Бургас, където печели бронзов медал в категория до 70 кг. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин (2008).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай