Индийският премиер излетя в космоса

Делхи успешно изстреля в космоса ракета-носител PSLV-C51 с 19 спътник

Индийският премиер излетя в космоса | StandartNews.com

Индия успешно изстреля в космоса ракета-носител PSLV-C51 с 19 спътника, съобщи Индийската организация за космически изследвания .

"PSLV-C51 стартира успешно от Космическия център Сатиш Даван, Шрихарикота", заяви организацията в Twitter, предаде РИА Новости.

Ракетата успешно е достигнала орбита и е изстреляла основния спътник Амазония-1, съобщиха от организацията. Малко по-късно се очаква изходът на останалите сателити.

Сателитът Amazonia-1 е първият сателит, изцяло проектиран и построен от Бразилския национален космически институт за оптично наблюдение на Земята и ще предоставя данни за обезлесяването в района на Амазонка и данни за бразилското земеделие.

В допълнение към него се намират индийските сателити UNITYsat, предназначени за радиорелейни комуникации, и SDSAT, разработен от организацията на младите учени Space Kidz India.

Миниатюрен космически кораб с размери 30 на 10 на 10 сантиметра е предназначен да изследва космическото излъчване и да тества възможностите на стандарта за предаване на данни LoRa, използван в Интернет на нещата и технологията M2M в космоса, което позволява на устройствата да обменят информация помежду си.

В допълнение към научния полезен товар сателитът носи SD карта с текста на Bhagavad Gita, имената на 25 хиляди души от Индия, а на самия сателит има изображение на индийския премиер Нарендра Моди . По този начин учените искат да насочат вниманието на жителите на Индия към областта на космическите полети.

Ракетата ще достави в космоса и 14 търговски спътника - 12 американски SpaceBEE, използвани за поддържане на сателитни комуникации и обмен на данни, един индийски SindhuNetra и един американски SAI-1 NanoConnect-2, използвани за тестване на технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай